Ny dør til skur - det skal du vide

Skal du montere en dør i det nye skur eller udskifte den gamle? Der er nogle vigtige ting at overveje, inden du går i gang med projektet. Her kan du læse mere om, hvordan du selv udskifter eller monterer en dør til skuret.

Skal du montere dør til skur eller værksted? Eller skal du udskifte den gamle dør? Så er der nogle ting, som du skal tænke over, inden du går i gang med at montere, udskifte eller selv at bygge en ny dør.

En god dør i skuret tjener ofte to formål. For det første skal døren sikre, at du ikke får besøg af ubudne gæster i skuret eller værkstedet. Og for det andet kan en dør i skuret være med til at spare på varmen.

Dør til skur - forberedelse

Inden du går i gang med udskifte døren eller med at montere dør til det nye skur, skal du tænke over, hvad du har behov for.

Hvis du har et isoleret skur, hvor du opbevarer maling og el-værktøj, skal du også montere en isoleret dør til skuret.

LÆS OGSÅ: Byg selv isoleret skur

Er dit skur ikke isoleret, kan du i stedet nøjes med en traditionel dør, som ikke er isoleret.

Du bør også overveje, hvad du har plads til. Det kan nemlig også være en pladsbesparende løsning at montere en skydedør.

Montering af dør til skur

Start altid med at måle op. Det er vigtigt, at du måler rigtigt, så døren kommer til at passe. Hvis du køber en dør i et byggemarked, er det ekstra vigtigt, at dine opmålinger er helt korrekte.

Du skal måle dørhullets bredde og højde indvendigt fra mur til mur og fra gulvet til toppen. Hvis du skal udskifte en gammel dør i skuret, kan du i stedet måle den.

Karmen skal være mindre end dørhullet, så der er plads til justeringer og fuger.

LÆS MERE: Sæt ny dør i skuret og spar på varmen

Overvej også, om din nye dør skal åbne indad eller udad. Hvis du ikke har så meget plads til døren, er en skydedør oplagt.

Overvej også, om din dør skal åbne op til højre eller venstre.

Hvis døren skal monteres på en eksisterende dørkarm, skal du undersøge, om døren skal være højre- eller venstrehængt. Det ser du enkelt ved at stille dig på den side, som døren åbner ud til. Hvis hængslerne sidder til højre, skal din nye dør være højrehængt.

Skydedør til skur

En skydedør i skuret er også en mulighed. Du kan sagtens montere en skydedør selv.

En skydedør er en pladsbesparende måde at åbne og lukke af i skuret eller værkstedet.

Her kan du se to videoer om at bygge og montere en skydedør:
Byg en skydedør med sporplader
Monter en skydedør

Byg selv dør til skur

Har du ikke brug for en isoleret dør til skuret, kan du bygge en traditionel plankedør, som bygges op omkring to tværgående revler og en skrårevle, der danner den klassiske Z-form på bagsiden af døren.

Læs mere om hvordan du bygger en plankedør.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Skur