Materialer til terrazzogulvet

Uanset om du skal lægge et nyt terrazzogulv eller står foran en reparation af et eksisterende terrazzogulv, så skal du have de rigtige materialer.

Heldigvis er materialerne til terrazzogulve billige, så prisen på et terrazzogulv er lav i forhold til andre løsninger. Man kommer således langt for bare få hundrede kroner. Det eneste du skal bruge er en sæk med cementmix og så nogle knuste marmorskærver til at give gulvet det karakteristiske terrazzo-look. I alt giver det en kvadratmeterpris på cirka 100 kroner.

Hvordan laver man terrazzogulv?

Det er ret enkelt at lave blandingen til terrazzo, der kan bruges til både bordplader og gulve.

Først skal du gøre det klart, hvilke stenblanding, du vil bruge til dit terrazzogulv. Vil du gerne have et gulv med et mere moderne udtryk kan du vælge blå og grå marmorskærver.

Skal du derimod reparere et eksisterende terrazzogulv, så skal du have en blanding, der ligner den, der i forvejen er i gulvet.

Når først du har besluttet dig for udseendet på gulvet, er det ikke sværere end at blande cementblandingen med vand og løbende blande nogle af marmorskærverne i, indtil du opnår den “tæthed” af granit i terrazzoen, som du ønsker.

Støbning af terrazzogulv

Når du skal til at støbe terrazzogulvet, kræver det lidt grundighed for at få et godt resultat. Er det et større areal, kan det være en fordel at tromle gulvet, så det bliver jævnt.

Til mindre arealer anvender vi et stålbræt til at plane gulvet med. I guiden viser vi også, hvordan vi støber af flere omgange for at komme lufthuller i gulvet til livs, ligesom vi også guider dig til at forme hulkelen.

Slibning af terrazzogulv

Det er helt afgørende for terrazzogulvets færdige udseende, at du giver dig god tid til at slibe gulvet. Brug en vinkelsliber med en diamantskive til det indledende arbejde, og slib derefter med almindelige slibeskive. Til hulkelen er det en stor fordel at have en fleksibel gummiskive, du kan sætte på vinkelsliberen.

Tør- eller vådslibning af terrazzogulv

I guiden kan du læse, hvorfor fagmanden foretrækker at tørslibe terrazzogulvet, selv om det støver væsentligt mere end vådslibning.

Når terrazzogulvet er slebet færdigt, skal det poleres og mættes, så det bliver smudsafvisende. Vi anvender almindelig grundrens og sæbespåner til opgaven, på den måde kan vi undgå, at gulvet bliver alt for glat.

Alt det og meget mere kan du læse om i vores guide til støbning af terrazzogulv.