Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Luk hullet i gulvet

Print Gem artikel

Gennem gulvet har der tidligere gået rør, som nu er fjernet, og det har efterladt tre kedelige huller, som nu skal lukkes.

Vi starter med at måle diameteren på det største hul, som er 44 mm. For at rette hullet op skal der laves en skabelon. Til det benytter vi en stump gulvbræt, hvor der med et kopbor bores et hul, der er ca. 5-10 mm større end hullet i gulvet.

Der skal også laves en skabelon til propperne, der skal lukke hullerne. Dette kopbor er akkurat så stort, at det kan rumme det andet kopbor. Det kan være nødvendigt at prøve sig frem for at finde to kopbor, hvor hul og prop kommer til at passe perfekt sammen. Vi har fundet et stykke gulvbræt, der ligner det eksisterende. På den måde bliver reparationen mindre synlig. Samtidig bør man lave proppen et sted på brættet, hvor åretegningen minder om det sted, hvor proppen skal sidde.

Skabelonen spændes fast på brættet, og propperne bores ud. Har du et tykt bræt at lave proppen af, kan du lave en lang prop, som senere kan deles til to.Indenfor lægges skabelonen med det lille hul oven på hullet i gulvet. Skabelonhullet skal altid være større end hullet, der skal lukkes. På den måde opnås der nemlig helt lige kanter. Samme kopbor, som blev brugt til skabelonen, bruges nu til at rette gulvhullet op med. Her skal du dog være opmærksom på, at du ikke borer længere ned end ca. 1 cm.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert på kopboret 5 minutter

Når du først har fjernet kanten med fx et stemmejern eller en skruetrækker, har du et helt rundt hul med en bund, så proppen ikke ryger igennem hullet.Vælg nu den prop, der passer bedst med åretegningen i gulvet. Smør trælim på siden og i bunden af proppen, der herefter bankes forsigtigt ned i hullet. Den del af proppen, der stikker over gulvet, stemmes af med et stemmejern, så den er så godt som i niveau med gulvet.

LÆS OGSÅ: Lav den perfekte reparation af trægulvet

På samme måde rettes de andre huller op og lukkes med en træprop. Nu skal du have fat i en slibemaskine, så propperne bliver helt plane med gulvet. Her benytter vi en excentersliber, men du kan også bruge fx en rystepudser.

Gulvet her er hvidpigmenteret og olieret, så for at gøre reparationen så usynlig som muligt behandles området med hvid olie. Når propperne er færdigbehandlede, er der ikke mange spor tilbage efter reparationen.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Luk hullet i gulvet
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage