Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Læg en knoldebro i piksten

Print Gem artikel

En knoldebro i piksten kan være utrolig flot op ad et hus. Specielt til ældre huse er det meget smukt.

Her vil vi lave en 30 cm bred knoldebro op til vores terrasse. Der første, brolæggeren gør, er at sætte et spyd 30 cm ud fra terrassen. Det samme gøres i den anden ende. Med et vaterpas bestemmes faldet.

Er knoldebroen op til et hus, skal faldet være væk fra huset. Da de piksten, vi bruger, er meget ujævne, hæves de 2 cm i forhold til terrassen. Når højden er sat af på begge spyd, forbindes de med en snor, der ud over højden også er flugten til yderkanten af knoldebroen.

Der skal graves ca. 5 cm jord eller som her grus væk, så der er plads til at sætte pikstenene. Som ved brosten skal disse piksten sættes og ikke lægges.

Det betyder, at hovedparten af stenen skal være under gruset. Den må ikke lægges fladt, da stenen så vil vippe, når man fx går på den. Det kan være noget af et puslespil at sætte en knoldebro, hvis det skal være fagligt korrekt.Dels må der ikke være gennemløbende fuger mellem stenene.

Dels skal man sørge for at variere i størrelsen. Og endelig opnås det flotteste resultat, hvis man sørger for at vælge sten i forskellige farver. Er underlaget for hårdt, er det nødvendigt at løsne det for at kunne slå stenene ned i gruset.

Man bør altid have rigeligt med sten, så der er noget at vælge imellem. Specielt i slutningen er det vigtigt, at stenene passer til hinanden, da kanten skal være lige.

Knoldebroen er nu sat, og som ved andre natursten skal fugerne fyldes med grus. For at få stenene til at stå helt fast skal de stampes med en håndstamper. Som det ses, bliver stenene trykket en smule ned i gruset.

Knoldebroen fejes igen over med en gang grus, så fugerne bliver fyldt op. Natursten er altid pænest, når de er våde. Så her sprøjter brolæggeren dem med lidt vand, så man rigtigt kan se farvespillet mellem stenene.

LÆS OGSÅ: Småsten til haven

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Læg en knoldebro i piksten
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage