Et lag hvid maling gør underværker på et gulligt profilbræddeloft. Hvis du gør som maleren, kan du klare det meste af arbejdet fra gulvet – og spare de mange ture op og ned ad stigen.

Maleren arbejder naturligvis hurtigere end os andre. Men lurer du hans metoder af, kan du sætte tempoet op og arbejdet med at male træloft bliver nemmere at overskue.

Dæk af før du maler dit træloft

Det tager tid at dække ordentligt af med malertape langs lister og filt, pap eller plastik på gulve og over møbler og vægge. Men det er tid, der betyder rigtig meget for det færdige resultat.

Springer grundrens over

Når maleren skal male træloft, springer han afvaskning med grundrens over. Det tager for lang tid, og træet risikerer at rejse sig, så der også skal slibes. Så hellere et lag ekstra maling.

Hvis træloftet er meget beskidt, bør du vaske det. Men det skal være helt tørt, inden du maler. Ellers hæfter primeren ikke så godt. På et hvidpigmenteret listeloft er et lag grunder og to lag slutmaling rigeligt.

Ekstra maling på mørke lofter

Mørkere trælofter skal i mange tilfælde have et lag maling mere. Regn med 3-5 liter grundmaling og 2-3 liter slutmaling pr. lag til 20 kvadratmeter loft.

Det er vigtigt, at bruge en grunder, der dækker knasterne i et profilbræddeloft ordentligt. Vil du være på den sikre side, kan du pensle med knastlak, inden du grunder.

Hent PDF’en og få malerens bedste tips til, hvordan du hurtigt og effektivt kan male et profilbræddeloft.