Røret males først med en rusthindrende grundmaling. Herefter males med to lag slutmaling.

Røret males først med en rusthindrende grundmaling. Herefter males med to lag slutmaling.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i malersprøjten på 5 minutter

Vigtigt når du spraymaler

De små malingpartikler hvirvler rundt i luften, når man spraymaler. Så det er vigtigt at beskytte sig godt. Luft kraftigt ud, og brug som minimum en støvmaske med ventil.

Er der ikke mulighed for effektiv udluftning, anbefales en åndedrætsmaske med kulfilter. Den beskytter ikke kun mod partikler, men også mod opløsningsmidler.

Handsker og en malerdragt med hætte er også et must. De små partikler finder vej overalt, så det betaler sig at dække hele kroppen og håret med.

TIPS: Effektive børster

Børster til afrensning fås i flere varianter – både til boremaskinen og vinkelsliberen. Når det handler om maling på jern, skal man bruge en stålbørste. Til rustfrit stål og ikkejernholdigt metal skal man vælge en kobberbørste.

Effektive børster til afrensning af maling og rust.

Smart metode når det skal gå stærkt

Hvis udseendet ikke betyder så meget, kan man godt klare arbejdet uden at fjerne rust helt i bund. Med Hammerites metalmaling hindres ilten i at trænge ind, og den kan derfor bruges uden grunder.

Løstsiddende maling og rust skal dog stadig fjernes, og bunden skal affedtes. Men herefter kan man male direkte ovenpå. Dur både udendørs og indendørs.