Få en flot finish med fuger

Når du lukker revner med fugemasse, får du en superflot finish. Du kan sagtens gøre det selv – det koster ganske lidt og tager ikke lang tid.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
100 kroner
Malerfuge: Få en flot finish med fuger

Du får en flot finish, når du lukker revnen mellem fodpanel og væg med en akrylfuge.

Intro

Det gør underværker, når du laver flotte fuger i dit hjem. Vi viser dig, hvordan du gør med udførlige trin for trin-vejledninger, så du kan fuge – også selv om du ikke har prøvet det før.

Du får en liste over de oplagte steder at fuge, og en beskrivelse af det værktøj og de materialer, du skal bruge, for at gøre dit fugearbejde så nemt og flot som muligt.

Vejledning

01
Det skal du bruge, når du fuger 3 Trin

Jo bedre værktøj du har, desto lettere bliver det at fuge. Det er en stor hjælp, hvis fugepistolen har en effektiv stopfunktion, så akrylfugemassen stopper med det samme, når du slipper håndtaget.

Fugebrikker i plast er langt den mest effektive måde at fjerne den overskydende fugemasse på.

Når du køber akrylfugemasse, skal du vælge en god kvalitet, som du kan male oven på. Den koster lidt mere, så her skal du ikke gå efter den billigste, da kvalitet og pris ofte hænger sammen, når det gælder akrylfugemasse.

Det betaler sig at bruge en akrylfugemasse i god kvalitet. Den skal være overmalbar, ellers risikerer du, at den slår revner.

En fugepistol, der har en effektiv stopfunktion, gør fugearbejdet lettere og flottere.

Fugebrikker fås typisk i sæt, så du kan vælge præcis den form og størrelse, som passer til dit fugeprojekt.

02
Sådan gør du 5 Trin

Når du skal dække en revne med akrylfugemasse, fx langs et fodpanel, er det optimalt, at åbningen på fugepatronen har nogenlunde samme størrelse som revnen. Hvis åbningen er for stor, kommer der alt for meget fugemasse, og det vil være sværere at få glattet fugen.

For at få så jævn en fuge som muligt skal du køre med fugepistol og fugebrik i et jævnt og roligt tempo.

Det er smart at fuge mellem første og andet lag maling, så fugen males over, og du ikke risikerer, at fugen bliver gullig med tiden.

1

Sæt studsen af fugepatronen ned til fugen, så du kan vurdere, hvor meget du skal skære af. Det gælder om at ramme størrelsen på fugen nogenlunde, så du ikke får for meget overskydende fugemasse.

2

Skær studsen på fugepatronen til med en skarp hobbykniv. Skær den lidt skråt - så vil det som regel være lettere at få akrylfugemassen ud i en jævn fuge.

3

Tryk akrylfugemassen ud, mens du bevæger fugepistolen i et roligt og jævnt tempo langs panelet. Jo flottere fugen er, inden den glattes, jo lettere bliver det efterfølgende arbejde med fugebrikken.

4

Vælg en fugebrik, der kan forme din fuge, som du ønsker den. Fugebrikken fjerner samtidig den overskydende akrylfugemasse, som du løbende kan tørre af i et stykke køkkenrulle.

5

Kør fugebrikken langs fodpanelet i et jævnt tempo. Kør så lange stræk som muligt, inden du tørrer den overskydende akrylfugemasse af fugebrikken og fortsætter, hvor du slap.

Tidsforbrug

En times tid til fx en stue.

Pris

Ca. 100 kr.

Sværhedsgrad

Det er et fint begynderprojekt at fuge. Og du gør det klart lettere for dig selv, hvis du bruger fugebrikker.

Video

TEKNIK: Malerfuge

Flotte og glatte fuger med fugebrikker af silikone

TIPS: Forlæng fugemassens levetid

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Fuge