Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fugning omkring vindue

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Når der er sat et nyt vindue i, skal der naturligvis fuges omkring det. Nogle bruger skum, til arbejdet, andre sværger til ekspanderende klæbebånd, men her viser mureren den klassiske fugning med mørtel.

Først skal der isoleres. Her har mureren skåret nogle striber mineraluld, der forsigtigt lirkes ind i fugen mellem vindue og murværk. Man må ikke presse isoleringen sammen, da det er luften mellem lagene i mineralulden, der holder på varmen.

Bemærk, at der benyttes åndedrætsværn under arbejdet. Efter isoleringen er på plads, sættes der et fugebånd på 24 mm ind i fugen. Fugebåndet kan købes i forskellige tykkelser, så det passer til afstanden mellem vindue og mur.

De steder, hvor vinduet er skruet fast i muren, kan fugebåndet ikke komme helt på plads.

Men i stedet for at skære det over i to stykker laver mureren et hak i båndet, så der er plads til skruen. I det hele taget gælder det om at lave så få samlinger i fugebåndet som muligt. Jo bedre det sidder, jo mindre varmetab vil der være fra fugen.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du ekspanderende fugebånd!

I hjørnet er der derfor lagt et lille stykke fugebånd, så der er lukket godt af. Efter muren er forvandet med en kost, æltes mørtlen på pudsebrættet, og så kan der fuges. Mureren begynder i bunden af vinduet.

På den måde kan han bygge fugen op, uden at mørtlen glider ned. Når hele fugen er fuget ud, glittes den med fugeskeen, så den bliver glat og lukket, så der ikke trænger vand ind.

Med en fugtig radiatorpensel køres fuge og vinduesramme over, så den overskydende mørtel fjernes. Til sidst tørres der over med en tør klud.

Det samme gøres på de andre fuger omkring vinduet.

Denne murefuge er nem at udføre, og den harmonerer godt med murværket. Metoden her kan i øvrigt også benyttes til fugning omkring døre.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage