Sådan bruger du ekspanderende fugebånd!

Det eneste, du skal gøre, er at åbne en rulle og skubbe fugen på plads. Ingen klister, ingen glitning, intet bøvl. Fugebånd på rulle er en bekvem genvej, når der skal fuges omkring døre og vinduer.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
10 minutter
Pris
200 kroner

Intro

Fugebånd er et godt alternativ til en gummifuge sprøjtet ud af en sprøjtepistol. Fugebåndet består ef kunststof, der er komprimeret. Så snart du åbner for rullen, udvider det sig, og inde i mellemrummet mellem fx vindue og mur, ender det med at lukke effektivt af for regn og vind.

Du skal altså hverken styre trykket på en fugepistol eller sørge for at glatte fugen pænt, det klarer fugebåndet selv.

Fugebånd udvider sig ret hurtigt, så det er smart at køle det ned i køleskab eller fryser, inden du går i gang. Så udvider det sig langsommere, og du har god tid til at skubbe det på plads mellem mur og karm.
På båndets ene side er der en klæbeflade. Den er ganske, ganske effektiv, så træk beskyttelsesfolien af løbende, efterhånden som du arbejder dig frem. Så undgår du, at båndet klistrer sig fast andre steder end på vinduets eller dørens karm.

Fugebånd til døre og vinduer fås i forskellige bredder og i flere farver, så du kan matche husets eksisterende fuger.
Den eneste ulempe ved ekspanderende fugebånd er prisen; det er en hel del dyrere end en patron med fugemasse.

Vejledning

1

Skær eller klip lidt af rullen. De første par centimeter er klemt sammen for at holde rullen lukket, og skal kasseres. Rullen er kølet ned, så den udvider sig langsomt.

2

Skub fugebåndet ind mellem karm og mur. Klæbefladen skal vende ind mod vinduesrammen, og beskyttelsesfolien fjernes løbende, efterhånden som du ruller ud.

3

Skub båndet på plads med en spartel. Det gør det nemmere at lægge det lige, end hvis du skubber med fingrene.

4

Fortsæt langs næste side (her foroven). I hjørnet er det vigtigt, at de to stykker støder sammen uden en sprække mellem sig.

5

Færdig fuge! I løbet af få minutter er der fuget hele vejen rundt. Fugebåndet udvider sig i løbet af nogle minutter og slutter helt tæt. Har du gjort dig umage, opnår du en flot, ensartet fuge. Og du skal ikke vente på, at den tørrer.

Video

TIPS: Frys den ekspanderende fugestrimmel

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...