Sådan bruger du ekspanderende fugebånd!

Fugebånd er en lidt dyrere løsning, når du skal vælge fuge til vinduer og døre. Men det ekspanderende fugebånd er til gengæld nemt at arbejde med!

Fugebånd: Sådan bruger du ekspanderende fugebånd!

Fugebånd sættes fast i fugen rundt om vinduer og døre. Det udvider sig efter kort tid, så fugen fyldes helt ud.

Fugebånd bruges til at fuge udvendigt rundt om vinduer og døre. Fugebånd minder om en tætningsliste med klæbebånd på den ene side, så det kan klæbes fast rundt i fugen omkring vinduer og døre.

Fugebånd består af kunstmateriale, der holder holder regnen ude og samtidig er diffusionsåbent, så eventuel fugt fra huset kan komme ud.

Ekspanderende fugebånd

Fugebånd er en lidt dyrere løsning, når du skal vælge fuge til vinduer og døre. En elastisk fuge eller mørtelfuge er billigere valg, men ikke lige så nemt som fugebåndet.

LÆS OGSÅ: Fuge: Undgå de 3 klassiske fuge-fælder

Fugebåndet ekspanderer kort tid efter, du har monteret det rundt i kanten – efter ca. et kvarters tid, så fugen mellem hus og vindue eller dør bliver fyldt ud. Så når du sætter fugebånd op, skal du helst ikke afbrydes i arbejdet.

Det kan være en fordel at køle fugebåndet ned, inden du skal montere det, specielt hvis det er varmt. Så går der lidt længere tid, inden det udvider sig.

Fugebånd: Ekspanderende fugebånd

Sådan ser fugen ud, når fugebåndet har udvidet sig. Fugen er fyldt helt ud.

Gør rent før fugebåndet monteres

Det er vigtigt, at fugen, hvor fugebåndet skal monteres, er gjort grundigt rent, inden fugebåndet sættes op.

Alt løst puds og skidt skal fjernes, så fugebåndet kommer til at hæfte ordentligt. Så det er en god ide at støvsuge fugen først, inden du går i gang.

Når du monterer fugebåndet fx rundt om et vindue, skal du starte med de lodrette sider og slutte med de vandrette.

Fugebåndet presses godt fast med fx en spartel, så vedhæftningen bliver god.

Fugebånd i sort og hvid

Fugebånd findes i flere forskellige farver, fx sort og hvid, alt efter hvad der passer bedst til dit hus. Det findes også i forskellige størrelser, der passer til forskellige fugebredder. Typisk passer de mindste fugebånd til fuger på 6-9 mm, mens de største klarer fuger op til 24 mm.

LÆS OGSÅ: Lær hvordan du skifter tætningslister smartest

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Fuge