Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan skifter du de løse fliser

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Hvordan-skifter-jeg-de-løse-fliser

PROBLEM:

Der er flere løse fliser på væggene i badeværelset. Hvad skal jeg gøre ved dem?

LØSNING:

Først skal du undersøge, hvor mange fliser det drejer sig om. Bank let på fliserne med en skruetrækker. Hvis lyden er hul, betyder det, at flisen sidder løst, og at den skal skiftes.

Når du har fundet frem til dem, der skal skiftes, fjerner du både fliserne og fugerne med en multicutter. Da de sidder løst, er de også lette at fjerne. Du skal dog være forsigtig, så du ikke skader nabofliserne, som ikke fejler noget. Underlaget under de løse fliser renses for løst materiale, og så meget som muligt af den gamle klæbemasse fjernes. Ofte vil den gamle flise kunne genbruges.

Med en tandspartel trækker du fliseklæber på og trykker flisen på plads i det rengjorte hul. Når flisen er på plads, fylder du fugen med fugemørtel igen.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan skifter du en ødelagt flise

Pas på membranen

Når du fjerner løse fliser, skal du passe på vådrumsmembranen. Hvis du gør skade på den, skal den repareres med en tætningsmasse, for eksempel Alfix 2K Tætningsmasse. Den smøres på den brudte membran i et 1-2 mm lag

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage