Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hæng skabe og hylder på væggen

Print Gem artikel

Selv tunge ting kan hænges op på lette vægge – både med synligt og skjult ophæng. Det gælder bare om at vælge den rigtige løsning til den enkelte opgave. Her får du vores bud på en række bomstærke løsninger.

STYRKE er det vigtigste, når det gælder ophæng. Men vælger du det rigtige løsning, kan du sagtens kombinere styrke og elegance.

TIPS TIL OPHÆNG PÅ MUR

VÆLG SKRUE, BOR OG PLUG
Plug og skrue skal passe sammen. På pakken med plugs står, hvilken størrelse bor og skrue, du skal bruge. Skruen skal være 5 mm længere end pluggen.

BOR VANDRET OG VINKELRET
Bor altid helt vinkelret på den væg, som du hænge op på. Et minivaterpas (gerne magnetisk), som du sætter på boremaskinen, er en stor hjælp her.

FJERN BORESTØV
Når hullet har den rigtige dybde (mindst 5 mm længere end pluggen), skal du være omhyggelig med at rense hullet for borestøv. Brug helst en støvsuger.

ENKELT OPHÆNG PÅ TRÆVÆG

1. En hylde, der bæres af vandrette lister, er et af de mest enkle metoder til et stærkt ophæng. Laver du listerne lidt kortere end hylden, ses de næsten ikke.

2. Hylden er perfekt understøttet af listerne. Den forreste liste er kun til pynt og kunne sagtens undværes.

TIPS: BÆRELISTE

Til meget tunge skabe, der skal sættes op på en pladevæg eller en porøs mur, kan det være en fordel at skrue en liste fast, som skabet kan hvile på. Det tager en stor del af trækket fra skruerne foroven, så de kun skal sørge for at holde skabet på plads ind mod væggen.

SKJULT OPHÆNG I MUR – SVÆVENDE HYLDER

1. Mærk op, og bor huller (her 20 mm store) i muren til stålrør (her 17 mm), der skal fungere som skjult ophæng til den svævende hylde. En dybde på 6-8 cm er passende.

2. Rørene gøres fast i væggen ved hjælp af kemisk metal. Hold røret på plads i vater, mens massen tørrer. Du kan slippe, så snart røret ikke bevæger sig, og efter 15 minutter sidder det urokkeligt fast.

3. Lim og stift lister fast langs hele kanten af en hyldeplade. Start med siderne og forkanten. Bagkantlisten skæres op i tre dele og monteres, så der lige præcis bliver plads til rørene.

4. Når du også har limet og stiftet en plade på den anden side, skubber du hylden på plads på rørene. Til sidst fikseres hylderne nedefra ved at skrue små skruer op i rørene.

5. De svævende hylder sidder så solidt fast i væggen, at de sagtens kan bære tunge ting. Løsningen dur også til træskeletvægge. Her skal du blot sikre dig, at rørene rammer de lodrette stolper.

6. Hyldens konstruktion er lige så enkel, som den er stærk. To 10 mm mdfplader og 21 x 21 mm lister samles med trælim og 1,4 x 25 mm dykkere.

LÆS OGSÅ: En linjelaser får tingene i vater

SMART METODE FRANSK OPHÆNG

Det såkaldte franske ophæng er stærkt og elegant, fordi det er skjult. Men først og fremmest er det smart, fordi det gør det lettere for dig at hænge helt vandret op.

Ophænget består af to lister, der er skåret på skrå, så de passer sammen. Den ene liste skrues op på væggen, og den anden liste skrues fast på bagsiden af det emne, du skal hænge op.

Når skabet løftes op på væglisten, sidder det urokkeligt fast.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Hæng skabe og hylder på væggen
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage