En linjelaser får tingene i vater

Linjelaseren er din bedste ven, når du skal hænge billeder op på væggen, hænge skabene lige eller hænge lamper i samme højde eller andet, hvor du har brug for, at ting hænger lige og i vater.

En linjelaser, eller en krydslaser som den på billedet, fungerer som et smart vaterpas, hvor man har hænderne fri. Det gør linjelasere utroligt anvendelige til en lang række opgaver.

En linjelaser, eller en krydslaser som den på billedet, fungerer som et smart vaterpas, hvor man har hænderne fri. Det gør linjelasere utroligt anvendelige til en lang række opgaver.

Hvad er en linjelaser

En linjelaser er et håndfrit vaterpas også kendt som et laser vaterpas. En linjelaser projekterer en laserstråle op på eksempelvis væggen, en laserstråle som er 100 procent i vater. Det er smart, når du for eksempel skal hænge billeder eller skabe op, da du har begge hænder fri, og hele tiden kan orientere dig efter laserstrålen fra linjelaseren.

Indstil højde på din linjelaser

Det eneste, du skal gøre, når du vil arbejde med din linjelaser, er at indstille i hvilken højde, du vil have din linjelaser til at projektere laserstrålen ud, og så ellers gå i gang med ophængningen. Linjelaseren sørger selv for, at laserstrålen er 100 procent i vater.

Linjelaser med et kryds

Langt de fleste linjelasere, der er på markedet i dag, er udstyret med både en vandret og en lodret laserstråle. Derfor kaldes disse linjelasere for krydslasere. De er særligt anvendelige, når ting skal sidde vinkelret, eksempelvis, når man sætter fliser op i sit køkken eller på sit badeværelse. En linjelaser med en vertikallaser kan også være meget anvendelig, hvis man skal male og sætte afdækningstape op. Ligeledes kan den vertikale laser også bruges ved opsætning af eksempelvis en brusevæg eller lignende. En krydslaser er derfor en naturlig videreudvikling af den tradtioneller linjelaser.

De ældre generationer af linjelaser er efterhånden erstattet af krydslasere, der gør de elektroniske vaterpas endnu mere anvendelige.

De ældre generationer af linjelaser er efterhånden erstattet af krydslasere, der gør de elektroniske vaterpas endnu mere anvendelige.

LÆS OGSÅ: Test af krydslasere

Lås din linjelaser

En linjelaser er ikke kun brugbar, når ting skal hænge i vater. De fleste linjelasere er lavet sådan, at du har mulighed for at “låse” laserstrålen, og derefter rotere eller dreje den. På den måde, kan du få projekteret en laserstråle fra linjelaseren op på væggen, der angive en linje, der er 45 grader. Det er brugbart, i situationer, hvor man for eksempel skal monterer et gelænder til en trappe eller lignende.

Mange forskellige slags lasere

Markedet for lasere til byggeprojekter er stort. Linjelaseren er den mest enkle og oftest også billigste løsning. En linjelaser kan også hedde en streglaser. Derudover findes der den føromtalte krydslaser, der er en linjelaser, der også projektere en lodret laser ud. Derudover findes der cirkellaseren, der ved hjælp at et pendulophængt spejl sender en laser 360 grader rundt om sig selv. Det samme gør rotationslaseren, det er dog klart den dyrest løsning, og det er ofte kun professionelle, der anvender en rotationslaser.

Læs mere: Helt lige med en cirkellaser

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Måleværktøj