Byggevejledning
Let
Svær

Der er noget afslappende og hyggeligt ved et flammende bål en sommeraften. Eller en kølig vinterdag for den sags skyld. Og lægger du bålet til rette i en bål-tipi, har du bedre styr på både gnister og varme.

Har du lyst til at lave dit eget bålsted, så viser vi dig her, hvordan du kan gøre, bare du skaffer tre stykker pladejern og nogle stumper gevindstang.

Bålplads af pladejern

Du laver din nye havepejs af pladejern, der ruster flot op til en moderne rødbrun farve i løbet af kort tid. Få en smed til at klippe 4 mm jernplade ud for dig og evt. også bore 10 mm huller efter vores anvisninger, så tager det ingen tid at samle havepejsen.

Pejsen er let at tænde op i, og den bagudskrånende bundplade afholder brænde og aske fra at ryge ud på terrassen.

Pejsen er ikke tungere, end at du kan flytte den hen, hvor du vil, og når det bliver vinter, kan du bare skille den ad og stille den ind i skuret.

Redaktionen anbefaler: Sådan undgår du generende røg!

Brænde bør have en fugtighed på under 18 %, inden du smider det på bålet. Hvis træet er for vådt er det svært at tænde op i. Vådt træ udvikler også mere røg. Så du risikerer at hyggen omkring bålet bliver ødelagt af tung, kvælende røg, der svier i øjnene.

Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker om dit brænde er tørt nok, inden du smider det på bålet. Den mest sikre metode er at bruge en fugtmåler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her kan du også se en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner.