Badebro

Ejer du din egen strand eller sø? Så er det oplagt at anlægge en både- eller badebro. Du kan nemt bygge en badebro selv. Her på siden finder du vores bedste råd og vores byggevejledninger til badebroer. Vi guider dig trin for trin og viser dig, hvordan du fx bygger en frostfri og solid konstruktion til din badebro.

  Hvis du ejer din egen strand eller sø, eller du har båd, er det oplagt også at have en badebro.

  En badebro er praktisk, hvis du fx skal tøjre din båd, eller hvis du skal bade. Du kan også bruge din badebro som en slags flydende terrasse, hvor du kan sidde og nyde vandet tørt og godt.

  Byg selv badebro

  Skal du i gang med at bygge en badebro, skal du først gøre dig nogle tanker omkring, hvilke forhold din bro skal stå i, og hvad dit behov er.

  Du skal fx overveje, om du vil bygge en flydende badebro eller en fast badebro.

  En flydende badebro er oplagt, hvis vandet fryser til is om vinteren, så broen skal hives på land, eller hvis der er stor forskel på vandstanden.

  Her kan du læse om 6 smarte teknikker til en frostfri bådebro

  En fast bro er mere stabil og kræver en solid konstruktion bygget på fx en stenkasse eller sat i et fundament med nedborede stolpesko på fx klipper eller sten.

  Opbygning af badebro

  Du kan bygge badebro, som du ønsker det efter dit behov. Du afgør selv størrelsen og formen. Det kommer selvfølgelig også an på, hvad du skal bruge din badebro til.

  Læs mere om hvordan du bygger en solid bådebro, der er forankret på bunden.

  Du kan også anlægge en badestige til badebroen, hvis du skal bade fra broen.

  Hvis du skal bruge din bro som terrasse på vandet, må du også tænke på at bygge broen stor nok, så der er plads til havemøbler.

  Hvad koster en badebro?

  Din badebro pris afhænger selvfølgelig af størrelse og materialer.

  Der findes flere forhandlere af byggesæt eller badebro pontoner i plast på internettet, men du sparer mange penge ved at bygge selv.

  Når du bygger, er det vigtigt, at du anvender det rigtige træ til badebroen. Træet skal være trykimprægneret og egnet til det specifikke vand, som din bro skal stå i.

  Der skal lidt forskellige byggematerialer til, når du skal bygge badebro, og prisen kan derfor godt løbe lidt op. Det vil dog altid være billigere at bygge selv.

  Badebro regler

  Inden du går i gang med at bygge badebro, skal du sikre dig, at du har tilladelse til at bygge. Det kræver nemlig en byggetilladelse.

  Sørg altid for at tjekke med teknisk forvaltning og kommunen.