Rullegræs - læg en hel have på en weekend

Rul græsset ud, og vand det. Så nemt er det - næsten - med rullegræs.

Det er et stort projekt at anlægge helt ny græsplæne: Den gamle plæne skal pløjes op, alt gammelt græs og ukrudt skal fjernes, jorden skal jævnes ud, og så skal der sås græs. Herefter følger en mange uger lang ventetid, hvor der hverken skal løbes rundt eller spilles bold på plænen.

Med rullegræs kan du springe den kedelige ventetid over. Forberedelserne er i bund og grund de samme, men i stedet for at så frø og vente mange lange uger på, at de bliver til grønt græs, ruller du græsmåtter ud som et tæppe, og så kan du tage plænen i brug næsten med det samme.

Rullegræs er selvsagt dyrere end græsfrø. Meget dyrere faktisk. Du kan købe græsfrø til 3-400 kvadratmeter for 5-600 kroner. For den mængde rullegræs skal du regne med en tidobling af prisen eller mere. Til gengæld slipper du for at slås med ukrudt, at vande i mange uger og frem for alt for at vente.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan bruger du rullegræs

Som at lægge gulvtæppe

Det er lige så let at lægge rullegræs, som det er at lægge et gulvtæppe. Når jorden er plan, skal måtterne bare rulles ud. Men der er et par ting, du lige skal vide, inden du lægger rullegræs.

I artiklen, som du kan hente her på siden, kan du læse meget mere om prisen for rullegræs, og om hvornår det er mest optimalt at lægge. Vi viser trin for trin, hvordan du:

  • forbereder plænen
  • lægger rullegræsset
  • retter de sidste detaljer og samler græsmåtterne helt tæt
  • vander plænen.