Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Trædestier

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Anlægsgartneren vil her vise, hvordan du hurtigt kan anlægge en trædesti med ølandssten.

Flade ølandssten

Ølandssten som også kaldes ølandsbrud er flade, med en ujævn overflade, og fås i adskillige farvevarianter. Anlægsgartneren starter med at lægge stenene løst ud og rette dem til, indtil de ligger fornuftigt.

Afstanden må ikke være større, end at det stadig er naturligt at gå på dem. Når du er tilfreds med placeringen, skal du markere rundt om stenen med en spade. Stenen fjernes, og anlægsgartneren graver nu et ca 10-12 cm dybt hul, der hvor stenen skal ligge.

Læg stenen i niveau

Når hullet er gravet, fyldes det med grus. Der skal fyldes så tilpas meget i, at ølandsstenen kommer til at ligge i niveau med resten af terrænet. Anlægsgartneren lægger stenen i, så den mest jævne side vender opad.

Med en mukkert hamres stenen ned i gruset. Anlægsgartneren bruger skaftet til at stampe gruset ned rundt om stenen. Samtidig gør det plads til, at der senere kan lægges jord helt op til stenen.

Læg jord over stenen

På samme måde lægges de resterende sten. Når alle stenene er lagt, skovler anlægsgartneren jord hen over stenen. Jorden skal ligge helt op til stenen, så der med tiden kan vokse græs der.

Til sidst fejer anlægsgartneren den overskydende jord væk, og stien er færdig.På kort tid kan du lave en flot sti, som holder i mange år og er nem at holde, da du blot kan køre hen over den med plæneklipperen.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage