Byggevejledning
Let
Svær
Byg flot foldestol til spotpris

Stolens design gør, at du nemt kan bygge den højere, bredere eller med andre slags ben. Kun fantasien sætter grænser.

To skillerumslægter på tre meter saves igennem på langs, så du får fire lange lister. Disse saver du ud efter skæreplanen, du kan se i boksen nederst på denne side, og så er du halvt færdig med din nye, flotte havestol.

Ud over at være flot, når Kentucky-stolen står nylavet og olieret i sommersolen på græsplænen, er den også ganske praktisk. Den er nemlig bygget med hele to led, som gør, at den kan klappes sammen, så den fylder meget lidt. Som du kan se i trinvejledningerne på de næste sider, er den også ganske nem at samle. Når listerne er skåret til og klar, skal de bare have et par borehuller hver, og til sidst samler du dem så med fire gennemgående gevindstænger og møtrikker.

Tilpas, og eksperimentér

Førstehåndsindtrykket af stolen er måske, at den ser svær ud, men det er den ikke. Og når du har prøvet at lave en enkelt eller to, kan du altid eksperimentere med længder, bredder, andre træsorter og tilpasninger, som du selv finder på.

I byggevejledningen, som du kan hente her på siden, får du en fuld skæreplan med mål på lister og brædder. Vi viser, trin for trin, hvordan du:

  • skærer listerne til og borer hullerne
  • samler alle delene

Her kan du se en video af, hvordan du bygger den flotte foldestol: