Byggevejledning
Let
Svær
Sommeren igennem giver brændet læ på terrassen, beskyttet af den enkle hæve-sænke-tagplanke. Om vinteren ligger brændet tæt på ovnen i huset.

Sommeren igennem giver brændet læ på terrassen, beskyttet af den enkle hæve-sænke-tagplanke. Om vinteren ligger brændet tæt på ovnen i huset.

En brændestak kan være meget mere end bare en stak brænde. Den stak, vi her stabler langs terrassen, er sommeren igennem både læ mod nysgerrige blikke og en hyggelig blomsterhylde.

Og når det så bliver koldt, og terrasselivet erstattes af pejsehygge, hentes brændet lige uden for terrassedøren, og du kan bruge løs af det, uden at de tørre knuder bliver våde. Som stakken bliver mindre, sænker vi nemlig den hylde, der holder dem fri af regn og sne.

Taget – der også kan bruges som hylde – samles af planker og dækkes af tagpap. Det hænger på lodrette stolper, der er boret huller igennem, så hylden kan flyttes op og ned. Her føjer vi en stolpe til to, der allerede står ved terrassen.

Download artiklen og få en trin-for-trin vejledning til det smarte læhegn. Vi viser dig blandt andet, hvordan du du bygger og hænger det justerbare tag op.

LÆS OGSÅ: Læhegn terrasse

Redaktionen anbefaler: Er dit brænde tørt nok?

Brænde bør have en fugtighed på under 18 %, inden du fyrer med det. Ellers opnår du ikke den optimale høje forbrændingstemperatur. Vådt træ i brændeovnen vil desuden udvikle mere røg, der kan sætte sig i skorstenen som løbesod, der i yderste konsekvens forårsage en skorstensbrand.

Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker om dit brænde er tørt nok, inden du fyrer med det. Den mest sikre metode er at bruge en fugtmåler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her kan du også se en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner.