Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Længere levetid på stakittet

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

De fleste stakitter og låger rådner op nedefra. Og det er ganske unødvendigt. Skærer du stakitstavene skråt af i bunden, løber vandet af, og træet bliver ikke nær så fugtigt som ellers. Vi viser her, hvor let det er at rette op på fejlen.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
30 minutter
Pris
Gratis
Når stakittets moduler er afmonteret, er det let at skære bunden skråt af med en rundsav og en føringsskinne.

Intro

De lodrette stave på dette stakit er skåret vinkelret af, og de er heller ikke blevet malet, så de kan rigtig komme til at suge vand op i endetræet. Det vil få det til at rådne på ingen tid. Heldigvis findes der råd for det.

Et råd, du både kan bruge på et nyt stakit og hjemme på dit 10 år gamle stakit. Du kan ikke save bunden af stakittet, mens det sidder på. Men har du et stakit af den viste type, er det ikke så svært at afmontere stakittet modul for modul.

Vejledning

Så let er det

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

De lodrette stave på dette stakit er skåret vinkelret af, og de er heller ikke blevet malet, så de kan rigtig komme til at suge vand op i endetræet. Det vil få det til at rådne på ingen tid.

Heldigvis findes der råd for det. Et råd, du både kan bruge på et nyt stakit og hjemme på dit 10 år gamle stakit.

Du kan ikke save bunden af stakittet, mens det sidder på. Men har du et stakit af den viste type, er det ikke så svært at afmontere stakittet modul for modul.

Hvis du piller alle modulerne af på én gang, så husk at mærke dem af, så du ved, hvor de skal sidde bagefter. Og så er det ellers frem med saven.

1

Start med at pille stakittets moduler af. Lågen skal bare løftes af, men som regel vil du kunne fjerne hvert modul ved at skrue de vandrette lægter af i siderne. Mærk af, hvor modulet hører til.

2

Mål ud på forsiden af stakittet, så der bliver skåret 3 mm af i en vinkel på 20 grader. Du kan gøre det i hånden, men med rundsav og føringsskinne er det bare rigtig nemt og hurtigt.

3

Sav nu det skrå snit efter skinnen. Når du skal skære i smig med rundsav på føringsskinne, er det meget vigtigt, at du hele tiden holder saven ned til skinnen med venstre hånd, så saven ikke smutter.

4

Slib kanterne, hvor du har savet. Alle kanter skal være glatte og splintfri, før du maler dem. Smør grundingsolie på alle snitflader, før du maler.

5

Slut af med et par lag maling. Endetræet skal males et par gange, da det sandsynligvis aldrig mere bliver malet. Når stakittet først er sat op igen, er det jo ikke maling i bunden, man tænker mest på.

Tidsforbrug

Cirka 30 minutter pr. hegnsmodul

Pris

Tid er ganske vist penge, men det er også det eneste, du skal ofre på dette projekt.

Sværhedsgrad

Med en rundsav og en føringsskinne bliver det en supernem opgave.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage