Byg et stakit til haven

Et flot stakit kan være den perfekte ramme om din have. Her på siderne kan du finde både inspiration og vejledning til, hvordan du kan bygge et flot stakit i din have.

Stakit

Byg et stakit

Det klassiske stakit er et lavt hegn bygget af træ. Et stakit består af stolper med tværstivere imellem, som lodrette brædder fastgøres til. Brædderne placeres med lidt afstand, der gør hegnet er åbent. De er typisk skåret til i toppen med en spids.

Her på siden finder du tips og råd til vedligehold og opsætning af stakit.

Opsætning af stakit

Det er ikke svært selv at bygge et stakit, men det er et tidskrævende projekt. Der er mange brædder at save til og sætte op, især hvis toppen af brædderne skal forsynes med udskæringer. Derfor er den letteste løsning at købe et stakit i færdige moduler, der blot skal monteres til stolper. På den måde går opsætningen af et stakit som en leg.

Vedligeholdelse af stakit

Som alt andet træværk, skal et stakit vedligeholdes. Du kan vælge at behandle dit stakit med olie, maling eller træbeskyttelse. Der er mange kanter at male på et stakit, så du skal afsætte god tid, når det skal males. Ligesom du skal sikre dig, at træet ikke er for fugtigt, når du maler det.

Med den rette vedligeholdelse kan et stakit holde i 15-20 år, før det skal udskiftes. En stor fordel ved et stakit er, at det er let at udskifte et enkelt dårligt bræt.