Byggevejledning
Let
Svær
Hurtigt og nemt højbed

Højbedet er så nemt at bygge, at alle kan være med.

Det er ikke svært at bygge et godt højbed. Og dette højbed er måske det nemmeste. Når du har bygget to identiske sider, samler du dem med brædder, fylder jord i rammen og vupti! Så kan du plante grøntsager og blomster.

Et højbed er en fleksibel konstruktion, og du bestemmer selv, hvor stort og hvor højt det skal være. Det samme gælder for materialerne. Lærketræ, ædeltræ og komposit er alle velegnede til højbede.

Længere dyrkningssæson med et højbed

Et højbed forlænger den tid, du kan dyrke grønt i haven. Det skyldes, at jorden er varmere i et højbed. Den er også lettere at holde frostfri, og dermed er du sikret en længere sæson.

Vil du se flere typer højbede? Her har vi samlet alle vores gør det selv-vejledninger til højbede.

Sådan bygger du højbedet

Konstruktionen er meget simpel. Når bare du sikrer, at der bliver den samme afstand mellem alle brædder, kan det ikke gå galt. Det koster ca. 2.000 kr. at bygge. Det kan gøres billigere, hvis du bruger trykimprægneret træ. Men vil du så grøntsager i højbedet, skal der plastik mellem træ og jord. Det skyldes, at trykimprægneret træ er behandlet med kemikalier, der ikke må komme i direkte kontakt med jord, hvor der er plantet fødevarer.

I gør det selv-vejledningen viser vi trin for trin, hvordan du:

  • skærer træet og samler det til sider
  • forbinder de to sider
  • monterer bunden af fiberdug
  • vælger den rigtige jord.