Video
Let
Svær

For høj luftfugtighed giver et dårligt indeklima i boligen, og dårligt indeklima er ikke bare dårligt for dig. Med tiden kan for høj luftfugtighed føre til råd eller i værste fald svampeskader. Derfor skal du være opmærksom på problemet og gøre noget ved det, hvis det opstår.

PROBLEM

Ruden dugger – der er for meget luftfugtighed i rummet.

LØSNING

Med en spalteventil bliver tilførslen af frisk luft øget, så dug ikke længere er et problem.

Hvis du monterer en spalteventil på dit vindue, sørger den for, at der kommer nok frisk luft til et rum, så ruden ikke begynder at dugge.

SÅDAN GØR DU:

1. Læg vinduet på et bord

og mærk midten på rammen op. Her skal midten af ventilen placeres. Spænd en lægte fast på bagsiden af vinduet med tvinger, så træet ikke flosser, når du borer helt igennem.

2. Sæt boreskabelonen fast på rammen

Sådan en følger som oftest med i emballagen. Skabelonen er nemmest at fastgøre med dobbeltklæbende tape. Sørg for at placere den, så borehullerne ikke kommer for tæt på glasset.

3. Bor huller med et 10 mm sneglebor

Hold boremaskinen helt lige. Sørg for at rense godt op i hullerne, fx med trykluft eller en skruetrækker. Jo mere “rene” hullerne er, jo bedre er luftgennemstrømningen.

4. Fastgør nu den ene del af spalteventilen

med to små dykkere på den udvendige side af vinduesrammen. Den anden del skrues fast på den indvendige side af vinduet med to skruer i hver sin ende.

5. Den anden del skrues fast

på den indvendige side af vinduet med to skruer i hver sin ende.