Reparation af pudset loft: Så nemt er det!

Med gipspuds går det nemt at lave en reparation af pudset loft. Takket være den store klæbeevne bliver gipspudsen hængende på loftet. Og den svinder ikke, når den tørrer.

Intro

Har du prøvet at lappe et hul i et pudset loft med traditionel puds, så har du sikkert også erfaret, at det er ikke så nemt.

Pudsen har det med at falde ned, lige så snart du vender ryggen til. Og når det er lykkedes at få det til at hænge fast, så ender du med svindrevner, når det tørrer. Hvis den da ikke ligefrem har løsnet sig fra underlaget.

Derfor er gipspuds genialt!

Løsningen er gipspuds, der er meget nemmere at arbejde med. Den hæfter meget bedre til underlaget, og den svinder ikke, når den tørrer. Og resultatet bliver garanteret flot i bare én arbejdsgang.

LÆS OGSÅ: Gipspuds er genialt

Her anvendes Knauf Rotband, der købes som tørmørtel. Den har en særlig god klæbeevne. Du skal dog altid huske at grunde/prime overfladen først, så den tørre flade ikke suger fugten ud af pudsen. Så kan du til gengæld påføre op til 5 cm tykt lag gipspuds.

For en sikkerheds skyld bør du “armere” større reparationer med hønsenet.

LÆS MERE: Reparation af revner i loftet - sådan!

Det skal du bruge

Materialelisten er kort: gipsmørtel, primer, hønsenet og hæfteklammer. Til gengæld skal du bruge murerværktøj.

 • Hobbykniv
 • Pensel
 • Hæftemaskine
 • Murerspand
 • Piskeris
 • Murske
 • Bræt
 • Lille filtsebræt

Vejledning

01
Sådan gør du 6 Trin

Reparation af pudset loft: Kom primer eller forankringsgrunder på 1

Kom primer eller forankringsgrunder på, når du har fjernet overskydende puds, gjort kanterne lige og fjernet støv. Vær omhyggelig med at “mætte” pudskanten.

Reparation af pudset loft: Klips et stykke hønsenet fast med lange hæfteklammer 2

Klips et stykke hønsenet fast med lange hæfteklammer. Hold afstand til puds-kanten. Klip nettet til med en bidetang, så der er 1 cm til kanten.

Reparation af pudset loft: Med et piskeris på en boremaskine, skal du blande 3

Med et piskeris på en boremaskine, skal du blande gipspulver og vand. Fortsæt, til pudsen er helt fri for klumper. Konsistensen skal være som en lidt stiv flødeskum.

Reparation af pudset loft: Pres gipsmørtel hårdt op i hullet 4

Pres gipsmørtel hårdt op i hullet, så den får god kontakt med bunden og armeringen. Fyld rigelig mørtel på, til mørtlen stikker ca. 5 mm ned under loft-niveau. Det er nemmest at begynde ude ved kanten og arbejde dig indad mod midten. Sørg for, at pudslaget er tykkere end hullet. Så er der plads til at rette til.

Reparation af pudset loft: Træk et lige høvlet bræt langsomt 5

Træk et lige høvlet bræt langsomt hen over hullet, mens du bevæger det i zigzag. På den måde fjerner du det overskydende puds fra hullet.

Reparation af pudset loft: Glat overfladen med et filtsebræt med skumgummi 6

Glat overfladen med et filtsebræt med skumgummi der er dyppet i vand. Bevæg brættet i cirkelbevægelser. Du kan glatte overfladen efter ca. en times tid.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Loft