Så NEMT reparerer du et hul i loftet

Med gipspuds går det nemt at reparere et hul i et pudset loft. Takket være den store klæbeevne bliver gipsmørtlen hængende på loftet. Og den svinder ikke, når den tørrer.

Så nemt reparerer du et hul i loftet

Sørg for, at pudslaget er tykkere end hullet. Så er der plads til at rette til.

Intro

Har du prøvet at lappe et hul i et pudset loft med traditionel puds, så har du sikkert også erfaret, at det er ikke så nemt. Pudsen har det med at falde ned, lige så snart du vender ryggen til. Og når det er lykkedes at få det til at hænge fast, så ender du med svindrevner, når det tørrer. Hvis den da ikke ligefrem har løsnet sig fra underlaget.

Derfor er gipspuds genialt!

Løsningen er gipspuds, der er meget nemmere at arbejde med. Den hæfter meget bedre til underlaget, og den svinder ikke, når den tørrer. Og resultatet bliver garanteret flot i bare én arbejdsgang.

LÆS OGSÅ: Gipspuds er genialt

Her anvendes Knauf Rotband, der købes som tørmørtel. Den har en særlig god klæbeevne. Du skal dog altid huske at grunde/prime overfladen først, så den tørre flade ikke suger fugten ud af pudsen. Så kan du til gengæld påføre op til 5 cm tykt lag gipspuds.

For en sikkerheds skyld bør du “armere” større reparationer med hønsenet.

Derfor er gipspuds genialt

Nemt at arbejde med. Du kan føre det på i et op til 5 cm tykt lag.

Hæfter fantastisk. Hvis du husker forarbejdet med at fjerne snavs og støv og bruge en passende primer, så hæfter gipspuds næsten på alt.

Hærder uden revner. Der er intet svind, når gipsmørtlen hærder.

Skal du kun reparere huller, kan du også få gipspuds i mindre portioner.

Det skal du bruge

Materialelisten er kort: gipsmørtel, primer, hønsenet og hæfteklammer. Til gengæld skal du bruge murerværktøj.

HOBBYKNIV

PENSEL

HÆFTEMASKINE

MURERSPAND

PISKERIS

MURSKE

BRÆT

LILLE FILTSEBRÆT

Vejledning

01
Sådan gør du 6 Trin

1

Kom primer eller forankringsgrunder på, når du har fjernet overskydende puds, gjort kanterne lige og fjernet støv. Vær omhyggelig med at “mætte” pudskanten.

2

Klips et stykke hønsenet fast med lange hæfteklammer. Hold afstand til puds-kanten. Klip nettet til med en bidetang, så der er 1 cm til kanten.

3

Med et piskeris på en boremaskine, skal du blande gipspulver og vand. Fortsæt, til pudsen er helt fri for klumper. Konsistensen skal være som en lidt stiv flødeskum.

4

Pres gipsmørtel hårdt op i hullet, så den får god kontakt med bunden og armeringen. Fyld rigelig mørtel på, til mørtlen stikker ca. 5 mm ned under loft-niveau. Det er nemmest at begynde ude ved kanten og arbejde dig indad mod midten.

5

Træk et lige høvlet bræt langsomt hen over hullet, mens du bevæger det i zigzag. På den måde fjerner du det overskydende puds fra hullet.

6

Glat overfladen med et filtsebræt med skumgummi der er dyppet i vand. Bevæg brættet i cirkelbevægelser. Du kan glatte overfladen efter ca. en times tid.

    Andre læser lige nu ...