Revnen i fundamentet lukkes

Revner i fundamentet og murværket ses temmelig tit. Revnerne skyldes som oftest sætningsskader, dvs. at huset eller som her muren har bevæget sig ganske lidt i forskellige retninger.

Disse vrid resulterer i revnerne. I sjældne tilfælde kan revnerne skyldes konstruktionsfejl – og så er det bestemt ikke mere en gør det selv-opgave. Benyt et lige bræt, og slå en streg op langs begge sider af revnen. Med en vinkelsliber skæres der langs begge opstregninger, så revnen bliver lukket inde.

LÆS MERE: Stop sætningsrevnen

Skiven der benyttes på vinkelsliberen er en diamantskive, der er velegnet til beton.

Pudset mellem de to snit bankes ud med en mejsel, så der er en helt lige og plan flade at reparere fundamentet på. Med en radiatorpensel børstes den løse puds væk, og revnen køres over med den våde pensel. Reparationsmørtlen, der benyttes her, er en færdigblandet sæk, der er rørt op med vand.

Der benyttes en fugeske til at fylde revnen nedefra, så mureren på den måde bygger fugen op lag på lag.

Når revnen er fyldt ud, skrabes reparationen med et stålglittebræt, så den overskydende mørtel trækkes af. Med den lille reparationsske glattes reven efter, inden den tørres over med en fugtig pensel, så reparationen bliver helt glat.

Er man i tvivl, om huset er færdigt med at “sætte sig”, kan man fx klæbe et stykke glasvæv hen over revnen og så vente nogle måneder og se, om det bliver siddende, eller om glasvævet er revnet.

Er vævet revnet, kan der være tale om konstruktionsfejl og der skal derfor professionel hjælp til.

Læs mere om: Farlige revner i murværket

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Hus