Slip af med bænkebideren

Så længe bænkebideren holder sig udendørs, kan den faktisk være et nyttedyr, men hvis du finder dem indenfor, er det ofte et tegn på et større problem.

Bænkebidere i haven

Bænkebidere kan være nyttige i haven, men hvis du finder dem indendørs skal du tage det alvorligt.

Du finder oftest bænkebidere på kolde og fugtige steder, og det er der faktisk en rigtig god grund til, som man måske ikke lige regner med.

En bænkebider er nemlig slet ikke et insekt, men i stedet et krebsdyr, der er gået på land. Sidenhen har de landlevende bænkebidere udviklet lunger, men udtørrer dog nemt og lever derfor helst i fugtige miljøer.

Bænkebideren kan være et tegn på fugt

Det er også derfor, at du skal være bekymret, hvis du finder bænkebidere i huset.

Hvis de har bevæget sig indenfor, kan det være et tegn på fugt, der kan give andre problemer som for eksempel skimmelsvamp.

Når fugtproblemet er løst, burde bænkebidere hurtigt forsvinde af sig selv, da de ikke kan overleve i det tørre miljø.

Hvis du har mange bænkebidere og gerne vil have en hurtig løsning, så kan de evt. bekæmpes med insektpudder eller spray, der er godkendt til indendørs brug.

Gør stor nytte i naturen

Bænkebideren har en vigtig funktion i naturen, fordi den tilhører en gruppe af organismer, der er med til at nedbryde dødt organisk materiale, så næringsstoffer bliver frigivet og kan genbruges af andre organismer.

Hvis du gerne vil undgå bænkebidere, skal du derfor være opmærksom på, om du har en bunke græs eller nedfaldne blade liggende på græsplænen. Sådan en bunke kan indeholde mange bænkebidere og andre småkravl, som kan finde vej gennem et kældervindue eller lignende.

Hvis du har brændeovn, skal du også være opmærksom på brændestablen, hvor du ofte vil finde mange bænkebidere.

Det er vigtigt at understrege, at bænkebidere ikke er farlige for mennesker og ikke laver materiel skade. De hverken bider eller stikker og er ikke interesseret i menneskeføde. Men derfor er det stadig helt forståeligt, at du ikke har lyst til at have dem indenfor.

Bekæmpelse af bænkebideren

Her får du 3 gode råd til at slippe af med bænkebideren:

  1. Sørg for at holde luftfugtigheden i kældre og loftsrum nede.
  2. Fjern nedfaldne blade og andet dødt organisk materiale fra ydersiden af huset.
  3. Tjek brænde for bænkebidere (og andre kryb) inden du tager det med ind.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Skadedyr