Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Udendørs belysning - du selv kan sætte op

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Man må da ikke selv sætte lys op udendørs, vel? Jo, nu må du! Lavvoltssystemer og solcellelamper baner vejen, så det nu er muligt for alle selv at sætte belysning op udenfor. Her får du en stribe bud på udendørs belysning, der kan vise vej og lyse op.

Det primære formål med udendørs belysning er at oplyse gangarealer, hoveddør og carport, hvor du selv og dine gæster færdes, når det er mørkt. Selvfølgelig uden at blænde. Men samtidig med at udendørs belysning har en praktisk funktion, kan det også være med til at fremhæve smukke partier på huset eller i haven.

Tænk på at målrette udendørs belysningen mod det, du har brug for at få oplyst og ikke på alt muligt andet. Overvej også lyssensorer, fx i carporten, hvor der ikke er behov for lys konstant.

Husk også elregningen – LED-lyskilder bruger meget lidt strøm. Solcellelamper kun solens.

Redaktionen anbefaler: Er der godt lys i dit hus?

1. Atria. Kvadratiske LED nedbygningsspot

En del af Techmars Garden Light-serien, der er nem selv at installere. Kan bruges under vand. Måler 4,2 cm i højden, 4 cm i bredden. Pris: 199 kroner pr. stk.

2. Arigo. Cool LED-spot

Fra Techmars Garden Light smarte samlesætserie, hvor du vælger lamper, transformer, de nødvendige stik og forlængerledninger. Lampen er 10 cm høj, 9 cm bred. Pris for to lamper, transformer og 10 m ledning: 879 kroner.

3. X solar. Lad solen lyse om natten

Solar er en serie kvalitetslamper med solcelleteknologi, der er fremstillet til forholdene i de nordiske lande. Det betyder, at solcellerne kan klare sig med den begrænsede mængde sollys, vores breddegrader byder på, og stadig levere en tilfredsstillende belysning. Fås som stander, til væg og med husnummer. Pris: set til 1499 - 2299 kroner.

udendørs belysning - x solar

4. Vitex. Blødt LED-lys til havegang og indkørsel

Velegnet langs havegangen eller langs terrassekanten, hvor man vil have mindre målrettet lys end med spots. Måler 36,5 cm i højden, 10 cm i bredden.
Pris for et sæt med 10 m ledning, transformer og to lamper: set til 799 kroner.

5. Cube LED. Designlamper til væggen

Med sine to 3 watt-pærer kan lamperne lyse hele natten uden at belaste budgettet. Der skal føres strøm frem til transformeren, men resten kan du klare selv.
Måler 10 x 10 x 10 cm. Pris: 2195 kroner.

udendørs belysning - Cube

6. Andros. LED-lamper i rustfrit stål

Klassificeret IP67, så de kan monteres både i have- gang og i udhæng. Diameter 9,6 cm, højde 6,5 cm. Pris inkl. transformer: set til 1499 kroner.

udendørs belysning - Andros

7. Paros. Lyspunkter til terrasse eller udhæng

De fine små lamper er velegnede som kantbelysning på terrassen eller under udhæng. Lampernes diameter er 2,6 cm og højden 2,4 cm. Pris for 10 lamper i rustfri stål inkl. transformer: 699 kroner.

udendørs belysning - Paros

8. Astrum. LED mini-lampe

De små 4 cm LED-lamper er egnet til brug mange steder – også der, hvor der ikke er meget plads. De kan endda bruges under vand. Fra Techmars Garden Light samleserie, hvor du bestiller lamper, transformer og forlængerledninger, hvorefter alt knappes sammen uden brug af værktøj.
Måler 2,8 cm i højden og 4 cm i diameter, Pris for en lampe: set til 99 kroner.

udendørs belysning - Astrum
Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage