Lav en svævende bordplade

Pladsen over vaskemaskine og tørretumbler kan udnyttes meget bedre med en bordplade øverst. Her viser vi, hvordan du laver en elegant svævende bordplade, der samtidig sidder solidt fast. Det eneste beslag, der skal bruges, er dette forstærkede vinkelbeslag på 50 x 35 cm.

Fagmanden lægger det i revnen mellem de to maskiner og streger op. Så har han højden på bordpladen, der lige svæver 2 cm over maskinerne. Med et vaterpas laves der nu en lodret streg, som samtidig markerer midten af bordpladen.

Vinkelbeslaget lægges nu op, så det flugter stregen, og de fire huller i beslaget markeres med en spids blyant. Med en borehammer bores der for i de fire markeringer. Ved det andet hul rammer vi en fuge, og det hjælper desværre ikke at vinkle borehullet.

Fugen er for stor.Her er der dog et lille trick. Der findes fx reparationsmåtterne Fix it, som er beregnet til ødelagte borehuller. Måtten dyppes ganske enkelt i vand og vikles om dyvlen. Herefter kan det hele skubbes ind i det ødelagte hul. I løbet af 3 minutter hærder måtten, så den sidder urokkeligt fast.

Er hullet blevet meget stort, kan du vikle flere måtter om dyvlen. Skruerne monteres i de fire skruehuller, så de sidder solidt fast. For en sikkerheds skyld kontrolleres det lige, at vinklen stadig sidder vandret. Det gør den, så nu slås der en vandret streg på hver side af vinklen. Det er her, der skal sidde to støttelister.

Støttelisterne er 50 cm lange fyrretræslister. Der streges op ca. 10 cm inde i hver ende og naturligvis i midten af listerne. På markeringerne bores der igennem listerne med et 6 mm bor. Nu vendes listerne på højkant, da der også skal laves fire huller på denne led.

Det er de huller, hvor listen senere skal skrues sammen med bordpladen. Hullerne bores igen med et 6 mm træbor, så de passer til de 5 mm skruer, vi anvender. Hvis du benytter større skruer, skal hullerne være tilsvarende større.

Den første liste holdes op til den vandrette linje. Og ved at banke på hovedet af en skrue, der er sat i hullet på listen, får vi markeret, hvor der skal bores for i væggen. Slår du en cirkel om de to markeringer, er der ikke noget at være i tvivl om.

Processen gentager sig med den anden liste. Vi borer for med en borehammer, hvor der er monteret et 6 mm bor. I hvert hul sættes der en dyvel, der passer til skruerne. Skruerne sidder allerede i listen, så er det nemt, at se, hvor de skal placeres for at ramme dyvlerne i væggen.

Med en skruemaskine fastgøres listen stille og roligt. Først på den ene og så på den anden side af vinkelbeslaget. Så er det tid til at lægge bordpladen på plads. Med en tommestok sikrer fagmanden sig, at bordpladen sidder midt på vinklen.

Første skrue sættes yderst i vinklen og op i bordpladen. Skruerne er 3 x 25 mm.Takket være de lodrette huller i støttelisten kan der nu monteres en skrue nedefra og op i bordpladen. Det sikrer, at bordpladen trækkes ned bagtil og dermed sidder rigtigt godt fast.

Når først alle fire skruer i støttelisterne er gjort fast, har du fået et solidt, men alligevel diskret ophæng. Samtidig har du fået en god og regulær aflægningsplads over maskinerne.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Bryggers