Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Støb et flot bord i træ og beton

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Hvis du har lyst til at støbe dit eget unikke betonbord, kan du bruge en opskåret murerbalje som støbeform og en sæk færdigblandet beton, der blot skal røres op med vand. Her har vi tilføjet en fræk detalje, hvor der er gjort plads til et stykke gedigent egetræ i overfladen, men undlader du dette, er opgaven ganske enkel.

Flot bord i træ og beton

Sådan gør du

Sådan støber du et bord i træ og beton

1. Skær en murerbalje til, så du kan bruge den som støbeform, og placér formen oven på en plade. En skabelon lægges i bunden af støbeformen. Den har den form, som stykket af egetræ skal have.

2. Betonen blandes efter anvisningerne og hældes op i støbeformen. Slå på formen, så evt. luftbobler bliver slået ud af betonen. Et stykke masonitplade bliver skåret til og presses godt ned i betonen i formen.

3. Betonpladen tages ud af støbeformen, når den har stået og hvilet i 2-3 uger, så betonen er hærdet. Lidt af masonitpladen sidder tilbage på pladen, men det skrabes nemt væk med en spartel. Støber du på rigtige støbeplader, kan du undgå, at det sker.

4. Skru flanger fast til bordbenene i masonitpladen på bagsiden. Benene er købt færdige på nettet, og flangerne følger med. Det er en god idé at bore for til skruerne.

5. Skær en træplade til med samme form som skabelonen i støbeformen, og lim den fast i “hullet” med silikonemasse. Træpladen skæres til med en stiksav. Mellemrummet mellem træ og beton fyldes med træspartelmasse, så bordpladen er helt glat.

LÆS OGSÅ: Hvad kan microcement bruges til?

Beskyt overfladen

Det er en god idé at beskytte betonoverfladen, så den bliver smudsafvisende og mere modstandsdygtig over for pletter. Her er de forskellige muligheder:

  • Lak giver en tæt, stærk og halvblank overflade. En stærk tokomponent lak kan anvendes til alle betonflader, men almindelig lak bør kun anvendes til betonflader, der ikke udsættes for vand.

  • Olie gør overfladen mørkere og mere blank. Den giver god beskyttelse mod vand og snavs og er nem at påføre blot med en klud.

  • Voks fremhæver betonens marmorerede udtryk og giver en silkemat overflade, som kan poleres mere eller mindre blank. Giver god beskyttelse mod vand og snavs.

  • Sæbe giver en moderat beskyttelse mod slid og bevarer et naturligt mat udseende. Velegnet til møbler, hvor slid og vandpåvirkning er minimal.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om at støbe beton

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage