Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Støb et flot bord i træ og beton

Print Gem artikel

Hvis du har lyst til at støbe dit eget unikke betonbord, kan du bruge en opskåret murerbalje som støbeform og en sæk færdigblandet beton, der blot skal røres op med vand. Her har vi tilføjet en fræk detalje, hvor der er gjort plads til et stykke gedigent egetræ i overfladen, men undlader du dette, er opgaven ganske enkel.

Flot bord i træ og beton

Sådan gør du

Sådan støber du et bord i træ og beton

1. Skær en murerbalje til, så du kan bruge den som støbeform, og placér formen oven på en plade. En skabelon lægges i bunden af støbeformen. Den har den form, som stykket af egetræ skal have.

2. Betonen blandes efter anvisningerne og hældes op i støbeformen. Slå på formen, så evt. luftbobler bliver slået ud af betonen. Et stykke masonitplade bliver skåret til og presses godt ned i betonen i formen.

3. Betonpladen tages ud af støbeformen, når den har stået og hvilet i 2-3 uger, så betonen er hærdet. Lidt af masonitpladen sidder tilbage på pladen, men det skrabes nemt væk med en spartel. Støber du på rigtige støbeplader, kan du undgå, at det sker.

4. Skru flanger fast til bordbenene i masonitpladen på bagsiden. Benene er købt færdige på nettet, og flangerne følger med. Det er en god idé at bore for til skruerne.

5. Skær en træplade til med samme form som skabelonen i støbeformen, og lim den fast i “hullet” med silikonemasse. Træpladen skæres til med en stiksav. Mellemrummet mellem træ og beton fyldes med træspartelmasse, så bordpladen er helt glat.

LÆS OGSÅ: Hvad kan microcement bruges til?

Beskyt overfladen

Det er en god idé at beskytte betonoverfladen, så den bliver smudsafvisende og mere modstandsdygtig over for pletter. Her er de forskellige muligheder:

  • Lak giver en tæt, stærk og halvblank overflade. En stærk tokomponent lak kan anvendes til alle betonflader, men almindelig lak bør kun anvendes til betonflader, der ikke udsættes for vand.

  • Olie gør overfladen mørkere og mere blank. Den giver god beskyttelse mod vand og snavs og er nem at påføre blot med en klud.

  • Voks fremhæver betonens marmorerede udtryk og giver en silkemat overflade, som kan poleres mere eller mindre blank. Giver god beskyttelse mod vand og snavs.

  • Sæbe giver en moderat beskyttelse mod slid og bevarer et naturligt mat udseende. Velegnet til møbler, hvor slid og vandpåvirkning er minimal.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om at støbe beton

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Støb et flot bord i træ og beton
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage