Kan skabets sider følge panelerne?

PROBLEM:

Jeg skal bygge et fast skab op ad en væg, hvor der sidder høje fodpaneler med profileret facon. Jeg vil gerne bevare panelerne urørte, men sådan at skabets sider følger profilen og væggen ovenover. Hvordan kan jeg overføre panelets facon, så jeg kan skære det ud i skabssiderne?

LØSNING:

Der findes et specialværktøj til formålet, et konturmål, som består af en masse tynde metalstrimler i en slags ramme. Strimlerne kan forme sig efter en kontur (deraf navnet). Men mindre kan gøre det:

Du kan anbringe en tung kasse på gulvet op ad panelet. Tape tegnepapir fast på kassens ene side. Skær en tynd liste til med en afrundet spids. Et stykke fra spidsen skærer du et lille hak i listens kant. Hakket skal passe til en tynd blyant. Før nu spidsen af listen, så den løber over den kontur, du vil kopiere, mens du holder blyanten i hakket ind mod tegnepapiret.

Det kan være svært at holde listen vandret i en glidende bevægelse, og i stedet kan du afsætte en masse punkter, som du siden forbinder på fri hånd. Klip den tegnede kontur ud, hold den op mod panelet, og ret små unøjagtigheder til. Så har du en skabelon til skabssiderne.

Læs også: Byg skabet så det passer

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Skabe