byg selv garderobeskab

Det er ikke den letteste opgave. Det kræver en stor grad af præcision og omhyggelighed, og det tager også en del tid. Men hvis du har mod på at bygge dit eget garderobeskab, kan du altså spare rigtig, rigtig mange penge. Du får desuden et skab, som du selv designer og gør til dit helt eget projekt. Det er bare om at komme i gang!

Få pladerne savet til

Det letteste er at bygge skabet mdf-plader, som du kan købe i et hvilket som helst byggemarked. De fleste byggemarkeder kan også save pladerne til for dig i de rette mål, og det kan som regel godt svare sig at lade dem om den opgave. Alternativt kan du også gøre det selv, hvis du har grejet til det.

Når du designer dit eget skab, vil du måske vælge en variant med skydelåger, da det kræver mindre plads at gå i skabet, end hvis det er med låger, der åbner udad. Til skydelågerne skal du selvfølgelig have et skinnesystem med hjul, som kan købes i større byggemarkeder.

Tilpas skabet til rummet

Det fede ved selv at bygge et garderobeskab er selvfølgelig, at du får et skab, som passer fuldstændig perfekt til det rum, det skal stå i. Men det kræver også, at du arbejder på rummets præmisser. Det gælder især for gulvet, som måske ikke er helt plant. Det skal du tænke over i dit design, når du laver en sokkel, som skabet skal hvile på. Hvis du har skæve vægge i rummet, skal skabet selvfølgelig også saves til efter det. Der kommer en dyksav med en føringsskinne virkelig også til sin ret, selvom du også bruge en rundsav og et land.

Du bestemmer!

Det bedste ved at lave sit eget garderobeskab er naturligvis, at det er dig, der bestemmer, hvordan det skal se ud. Hvordan det skal males, hvor mange hylder, der skal være, og så videre.

Hvis du henter pdf’en til højre får du Gør Det Selvs forslag til, hvordan du kan designe et garderobeskab. God fornøjelse.