Læsernes bedste ideer: Mere plads i soveværelset

Gør Det Selvs læsere er fulde af gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store udfordringer. Vi har samlet fire smarte bud på, hvordan du får mere plads i soveværelset.

1. Få mere plads med fiks slå-op-seng

"Da jeg bor i en lille lejlighed, har jeg bygget en seng, der kan slås op, så den optager så lidt af den sparsomme plads som muligt. Sengen måler 140 x 200 cm og er monteret i en sengeramme af valnøddefiner mellem to højskabe i samme “træsort” (alt sammen fra IKEA).

Mellem skabene har jeg fastgjort en bundsokkel, som sengen kan hvile på, og i den anden ende er der to ben. Skabene er fastmonteret til væggen, og her opbevarer jeg dyner og hovedpuder. I sengerammen har jeg skruet et par håndtag fast, så det er nemmere at slå sengen op og ned. Jeg har også boret et hul i hver side af sengerammen og ind i skabet i hver side, så sengen kan låses fast i lodret position blot med en unbraconøgle i hver side.

Den samlede pris har været ca. 2000 kr. C.P."

REDAKTIONEN ANBEFALER: Byg en skabsseng og få mere gulvplads

Sengen her kan slås op, så den kun stikker 40 cm ud i rummet.

Højskabene er skruet fast til væggen og har plads til opbevaring af sengetøj. På bunden af sengen har jeg sat et stykke stof fast med tegnestifter, så der er noget pænt at kigge på, når den er slået op

2. Smart seng med mere plads til opbevaring

"Da vi fik børn, besluttede vi os for, at det mindste værelse skulle være vores soveværelse. Eftersom rummet kun er 2 meter bredt, tænkte vi meget over, hvordan vi bedst kunne indrette os “kompakt”. Løsningen blev at bygge en bund til dobbeltsengen, som går fra væg til væg. Det hæver sengen så meget, at vi kan have hver en stor skuffe til tøj under sengen.

Da vi ikke kan gå rundt om sengen, var det svært at komme til at rede sengen. Men jeg fandt på at fastgøre sengetæppet i fodenden af sengen og sætte et par snore i hver side i den anden ende, så tæppet kunne fastgøres til et par kroge i sengegærdet. Nu er det let og hurtigt at trække op over dynerne og fastgøre i krogene. I hylden over sengegærdet er der lys og plads til vækkeur. L.J."

Pladsen er udnyttet optimalt i det lille soveværelse, der kun er 2 meter bredt.

Der er to store skuffer under sengen. De kører på hjul og er lette at trække ud. Skufferne er inddelt i rum, så det er lettere at holde styr på tingene.

3. Sengegavl med flere funktioner

"Min seng står under en skråvæg, derfor har jeg lavet en sengegavl med lidt dybde, der trækker sengen lidt ud fra væggen. Gavlen fungerer samtidig som natbord med plads til lamper, og hulrummet udnyttes med reoler på hjul, som trækkes ud for enden af gavlen, så hulrummet giver mere plads til opbevaring. Sengegavlen er bygget af krydsfiner, som er skåret til på mål i byggemarkedet. Den har en front og en topplade, der er samlet med en lægte. Toppladen hviler på en lægte skruet fast til væggen. To endestykker er monteret på de to reoler (købt færdige) med et håndtag, så de kan trækkes ud. B.H."

Sengen kommer lidt væk fra skråvæggen med den smarte sengegavl, der giver mere plads til opbevaring. Hulrummet i sengegavlen udnyttes med reoler på hjul, så de kan trækkes ud.

4. Smart babyseng til sammenklap

"Vi er en familie på fire, der lige har fået seneste skud på stammen. Og så skulle der tænkes kreativt, hvad pladsen angår, da vi bor i en toværelses lejlighed på 60 m². For at skabe mere plads, har jeg selv bygget sengen til vores lille nye dreng. Den er lavet af MDF-plade og konstrueret, så den kan hænge på siden af vores egen seng i plan med vores madrasser. Det gør det noget lettere, når den lille skal have mad om natten. Sengen har samtidig den fordel, at den kan klappes sammen, så den kan tages ned i dagtimerne.

Den fylder kun 50 x 80 x 16 cm i sammenklappet tilstand og kan let gemmes af vejen. Sengen er udstyret med et køkkengreb i toppen og gummibuffere i bunden, så den er let at håndtere. Det er en billig børneseng, og den kan bære op til 20 kg. N.D."

Babysengen hægtes fast på siden af sengen om natten og klappes sammen og gemmes væk om dagen. Sengen understøttes i begge sider af to trekanter, der også kan klappes sammen.

Siderne på sengen er hængslet fast, så de kan klappes sammen, når sengen tages ned. Resultatet er meget mere plads i lejligheden.

    Andre læser lige nu ...