Brandsikring

Det er livsvigtigt, at du beskytter din bolig mod brand. Derfor har vi her på siderne samlet de vigtigste råd, guides og vejledninger til, hvordan du brandsikrer dit hjem.

  Brandsikring redder liv

  Det er livsvigtigt, at effektiv brandsikring er en del af din bolig. Under en brand tæller hvert sekund, og der er mange ting, du relativt nemt kan gøre for at brandsikre dit hjem. Røgalarmer er selvfølgelig essentielle, og det samme er sund fornuft og omtanke.

  Ingen brandsikring uden røgalarmer

  De fleste dødsbrande kan undgås, hvis der er opsat brandalarmer i hjemmet – hvis de vel at mærke virker! Test dine røgalarmer engang imellem og sørg for, at der altid er batteri på dem. Røgalarmen giver de få minutter, som nemt kan være forskellen mellem liv og død, når det brænder. Derfor skal brandsikring altid starte med røgalarmer.

  LÆS OGSÅ OM: Tyverisikring

  Brandsikring med få remedier

  Røgalarmer er én ting, men der findes andre ret simple redskaber, der kan beskytte dig i tilfælde af brand. Eksempelvis er et brandtæppe enormt effektiv, hvis der går ild i frituregryden, og en pulverslukker er også altid god at have ved hånden. Begge dele kan købes billigt og er effektiv brandsikring.

  Pas på med værktøj

  Brandsikring er andet end velfungerende røgalarmer. Det handler også om sund fornuft, for eksempel i forbindelse med elværktøj. Gnister fra en vinkelsliber kan let antænde en brand, så sørg for at gnisterne ikke fyger over i noget brandfarligt. Om sommeren er ukrudtsbrænderen desuden også skyldig i rigtig mange brande, så brug den aldrig, når det blæser.

  Placer røgalarmerne rigtigt

  Det er ikke lige meget, hvor du placerer dine røgalarmer. I den her artikel kan du læse hvor du skal placere din røgalarm.

  For at skabe optimal brandsikring skal du installere en røgalarm i alle rum bortset fra køkken og badeværelse. I køkkenet er der ganske vist mange ting, der kan starte en brand, men helt almindelig madlavning kan nemt sætte røgalarmen i gang, så derfor er det klogere at montere den i andre rum, hvor der ofte opstår brande, eksempelvis i stuen.