Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Brandsikring

Det er livsvigtigt, at du beskytter din bolig mod brand. Derfor har vi her på siderne samlet de vigtigste råd, guides og vejledninger til, hvordan du brandsikrer dit hjem.

Brandsikring redder liv

Det er livsvigtigt, at effektiv brandsikring er en del af din bolig. Under en brand tæller hvert sekund, og der er mange ting, du relativt nemt kan gøre for at brandsikre dit hjem. Røgalarmer er selvfølgelig essentielle, og det samme er sund fornuft og omtanke.

Ingen brandsikring uden røgalarmer

De fleste dødsbrande kan undgås, hvis der er opsat brandalarmer i hjemmet – hvis de vel at mærke virker! Test dine røgalarmer engang imellem og sørg for, at der altid er batteri på dem. Røgalarmen giver de få minutter, som nemt kan være forskellen mellem liv og død, når det brænder. Derfor skal brandsikring altid starte med røgalarmer.

LÆS OGSÅ OM: Tyverisikring

Brandsikring med få remedier

Røgalarmer er én ting, men der findes andre ret simple redskaber, der kan beskytte dig i tilfælde af brand. Eksempelvis er et brandtæppe enormt effektiv, hvis der går ild i frituregryden, og en pulverslukker er også altid god at have ved hånden. Begge dele kan købes billigt og er effektiv brandsikring.

Pas på med værktøj

Brandsikring er andet end velfungerende røgalarmer. Det handler også om sund fornuft, for eksempel i forbindelse med elværktøj. Gnister fra en vinkelsliber kan let antænde en brand, så sørg for at gnisterne ikke fyger over i noget brandfarligt. Om sommeren er ukrudtsbrænderen desuden også skyldig i rigtig mange brande, så brug den aldrig, når det blæser.

Placer røgalarmerne rigtigt

Det er ikke lige meget, hvor du placerer dine røgalarmer. I den her artikel kan du læse hvor du skal placere din røgalarm.

For at skabe optimal brandsikring skal du installere en røgalarm i alle rum bortset fra køkken og badeværelse. I køkkenet er der ganske vist mange ting, der kan starte en brand, men helt almindelig madlavning kan nemt sætte røgalarmen i gang, så derfor er det klogere at montere den i andre rum, hvor der ofte opstår brande, eksempelvis i stuen.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage