Nyt køkkengulv
Uanset om du skal have nyt køkken, eller om du skal renovere det gamle, kan det være en god ide at se nærmere på køkkengulvet. Der er mange ting at tage højde for, inden man bestemmer sig for, hvilken type gulv man vil have i køkkenet. Køkkengulvet har flere funktioner. Det er på køkkengulvet, at selve køkkenet skal placeres – her er et snorlige køkkengulv selvfølgelig nemmest at arbejde med. Men et køkkengulv skal også være behageligt at gå på, det skal være praktisk, nemt at gøre rent og måske skal det også indeholde gulvvarme, som kan tændes i de kolde vintermåneder. Det lader sig næppe gøre at finde det perfekte køkkengulv, men der er i dag så mange muligheder, at de fleste kan finde et nyt køkkengulv, der lever op til deres vigtigste kriterier.
Gulvbelægning køkken
Der findes mange former for gulvbelægning beregnet til køkkener. Nogle materialer er hårde og nemme at rengøre, mens andre er bløde og vanskelige at reparere. Det er derfor en rigtig god ide, at tage ud i et showroom og få produkterne mellem hænderne. Der giver et mere nuanceret billede af design og overflade, end et hurtigt kig på internettet.
LÆS OGSÅ: Find den bedste gulvbelægning til dit køkken
Nyt køkkengulv - inspiration og materialer
Et nyt køkkengulv skal gerne holde i mange år. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig ind i fordele og ulemper ved de respektive materialer.
Et linoleumsgulv består for eksempel af harpiks, kork og træmel. Det er let at montere, blødt at gå på og nemt at holde rent.
Vælger du et vinylgulv som køkkengulv får du et plastikgulv, som er nemt at rengøre og vedligeholde. Gulvet er let at lægge, og så er det frem for alt billigt.
Et plankegulv lagt med fer og not er også nemt at vedligeholde (kan fx slibes), men er væsentligt sværere at lægge.
Nogle vælger at lægge fliser som nyt køkkengulv. Fliser er stærke, hvis de er lagt rigtigt. De har desuden en lang holdbarhed, og så er de nemme at holde rene, hvis du har valgt en flise med en overflade beregnet til køkkenbrug. Fliser er som udgangspunkt kolde at gå på, men det er til gengæld oplagt at lægge gulvvarme under et flisegulv i køkkenet – og så er det en anden snak. Et køkkengulv af fliser er dog hårdt at gå på, og alt glas/keramik, der tabes på gulvet, smadrer med det samme. Fugerne er desuden sårbare overfor misfarvninger fra for eksempel rødvin, brun sovs eller saftevand.
Linoleum køkkengulv
Der er mange fordele ved et køkkengulv i linoleum. Det er nemt at lægge, og det kan lægges ovenpå eksisterende køkkengulv, uanset om du har et gammelt fyrretræsgulv eller et grimt flisegulv. Linoleum skaber en helt plan flade uden fordybninger, hvilket gør det meget nemt at rengøre. Og skulle du være så uheldig at opdage en rødvinsplet på køkkengulvet en morgen, så kan det klares med en våd klud. Linoleum findes i et utal af farver og mønstre.
LÆS OGSÅ: Sådan lægger du linoleumsgulv i dit køkken