Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

De 8 bedste gulve til køkkenet

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Køkkengulvet er husets mest trafikerede område og netop derfor, gælder det om at vælge den helt rette gulvbelægning til dit køkken.

De bedste gulve til køkkenet

Foretrækker du et blødt og behageligt gulv i køkkenet, eller skal det være blankpolerede og hårdtbrændte fliser? Udvalget, når det gælder gulvbelægning til køkkener, er enormt, og du kan få det, som du vil!

8 gulvbelægninger til køkkenet

Vi har samlet de 8 mest almindelige og oplagte typer gulve til køkkenet. I artiklen får du en kort beskrivelse af de forskellige typers egenskaber, hvordan de monteres og vedligeholdes, fordele og ulemper, og sidst får du ekspertens anbefaling. Her kan du se, hvilke typer gulve, artiklen beskriver:

1. Linoleum
En blanding af harpiks, kork og træmel støbt på et net af fx hør. Det er let at montere, så længe det lægges som fliser, og så er det en gulvbelægning, der er blød at gå på.

LÆS OGSÅ: Linoleum - et genialt materiale

2. Vinyl
Her får du et plastikgulv, som er nemt at rengøre og vedligeholde. Gulvbelægningen er let at lægge og billig!

3. Laminat
MDF-plade med påklæbet plastfilm. En gulvbelægning, der er let at lægge, slidstærk og billig. Til gengæld er det svært at reparere.

4. Kork
1 mm korklag med gennemsigtigt vinyl for og bag. Ekstremt blødt at gå og stå på, men svært at reparere.

5. Plankegulv
Lagt med fer og not, nemt at vedligeholde (kan fx slibes), men kræver en større operation, når det lægges.

6. Mosaikparket
Træstave limet på net. Flot løsning, men kræver overfladebehandling. Det største minus er, at det er meget fugtfølsomt, og derfor måske ikke det oplagte valg til gulvbelægning i dit køkken.

7. Lamelparket
Hårdt gulv, som ikke kan tåle vand i ret lang tid ad gangen (taber du noget, skal det tørres grundigt op med det samme!). Nem montering.

8. Fliser
Flot løsning, men ikke specielt praktisk i et køkken. Det er hårdt at gå på, og alt glas/keramik der tabes på gulvet, smadrer med det samme.

Find dit nye gulv i tabellen

Køkkenet er et af husets mest trafikerede rum, og det stiller store krav til gulvet. Det skal være slidstærkt og behageligt at gå på, fordi du opholder dig der så meget. Det skal også være nemt at gøre rent, fordi det let bliver beskidt. Uanset hvilket køkkengulv du vælger, kan det ikke tåle vand i store mængder - det skal vaskes med en klud og straks efter tørres over med en opvredet klud. Derfor anbefaler mange eksperter gulve i baner, der har få samlinger, selvom de er sværere at lægge end fliser. Generelt vil eksperten også anbefale et blødt gulv som linoleum eller vinyl, fordi det er behageligt at gå på, og der findes et stort udvalg.

Du skal overveje, hvor meget tid du er villig til at bruge på vedligeholdelse - nogle gulve kræver en del vedligeholdelse, andre næsten ingen. Et trægulv fx skal overfladebehandles, og det skal holdes ved lige, så der ikke opstår bare pletter, som kan misfarves. Her er olie lettere at vedligeholde end fx lak.

Log ind eller køb adgang

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): De 8 bedste gulve til køkkenet
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage