De 8 bedste gulve til køkkenet

Køkkengulvet er husets mest trafikerede område og netop derfor, gælder det om at vælge den helt rette gulvbelægning til dit køkken.

Foretrækker du et blødt og behageligt gulv i køkkenet, eller skal det være blankpolerede og hårdtbrændte fliser? Udvalget, når det gælder gulvbelægning til køkkener, er enormt, og du kan få det, som du vil!

8 gulvbelægninger til køkkenet

Vi har samlet de 8 mest almindelige og oplagte typer gulve til køkkenet. I artiklen får du en kort beskrivelse af de forskellige typers egenskaber, hvordan de monteres og vedligeholdes, fordele og ulemper, og sidst får du ekspertens anbefaling. Her kan du se, hvilke typer gulve, artiklen beskriver:

1. Linoleum
En blanding af harpiks, kork og træmel støbt på et net af fx hør. Det er let at montere, så længe det lægges som fliser, og så er det en gulvbelægning, der er blød at gå på.

LÆS OGSÅ: Linoleum - et genialt materiale

2. Vinyl
Her får du et plastikgulv, som er nemt at rengøre og vedligeholde. Gulvbelægningen er let at lægge og billig!

3. Laminat
MDF-plade med påklæbet plastfilm. En gulvbelægning, der er let at lægge, slidstærk og billig. Til gengæld er det svært at reparere.

4. Kork
1 mm korklag med gennemsigtigt vinyl for og bag. Ekstremt blødt at gå og stå på, men svært at reparere.

5. Plankegulv
Lagt med fer og not, nemt at vedligeholde (kan fx slibes), men kræver en større operation, når det lægges.

6. Mosaikparket
Træstave limet på net. Flot løsning, men kræver overfladebehandling. Det største minus er, at det er meget fugtfølsomt, og derfor måske ikke det oplagte valg til gulvbelægning i dit køkken.

7. Lamelparket
Hårdt gulv, som ikke kan tåle vand i ret lang tid ad gangen (taber du noget, skal det tørres grundigt op med det samme!). Nem montering.

8. Fliser
Flot løsning, men ikke specielt praktisk i et køkken. Det er hårdt at gå på, og alt glas/keramik der tabes på gulvet, smadrer med det samme.

Find dit nye gulv i tabellen

Køkkenet er et af husets mest trafikerede rum, og det stiller store krav til gulvet. Det skal være slidstærkt og behageligt at gå på, fordi du opholder dig der så meget. Det skal også være nemt at gøre rent, fordi det let bliver beskidt. Uanset hvilket køkkengulv du vælger, kan det ikke tåle vand i store mængder - det skal vaskes med en klud og straks efter tørres over med en opvredet klud. Derfor anbefaler mange eksperter gulve i baner, der har få samlinger, selvom de er sværere at lægge end fliser. Generelt vil eksperten også anbefale et blødt gulv som linoleum eller vinyl, fordi det er behageligt at gå på, og der findes et stort udvalg.

Du skal overveje, hvor meget tid du er villig til at bruge på vedligeholdelse - nogle gulve kræver en del vedligeholdelse, andre næsten ingen. Et trægulv fx skal overfladebehandles, og det skal holdes ved lige, så der ikke opstår bare pletter, som kan misfarves. Her er olie lettere at vedligeholde end fx lak.

Find dit nye gulv i tabellen

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Køkkengulv