De bedste gulve til køkkenet

Foretrækker du et blødt og behageligt gulv i køkkenet, eller skal det være blankpolerede og hårdtbrændte fliser? Udvalget, når det gælder gulvbelægning til køkkener, er enormt, og du kan få det, som du vil!

8 gulvbelægninger til køkkenet

Vi har samlet de 8 mest almindelige og oplagte typer gulve til køkkenet. I artiklen får du en kort beskrivelse af de forskellige typers egenskaber, hvordan de monteres og vedligeholdes, fordele og ulemper, og sidst får du ekspertens anbefaling. Her kan du se, hvilke typer gulve, artiklen beskriver:

Linoleum

En blanding af harpiks, kork og træmel støbt på et net af fx hør. Det er let at montere, så længe det lægges som fliser, og så er det en gulvbelægning, der er blød at gå på.

LÆS OGSÅ: Linoleum - et genialt materiale

Vinyl

Her får du et plastikgulv, som er nemt at rengøre og vedligeholde. Gulvbelægningen er let at lægge og billig!

Laminat

MDF-plade med påklæbet plastfilm. En gulvbelægning, der er let at lægge, slidstærk og billig. Til gengæld er det svært at reparere.

Kork

1 mm korklag med gennemsigtigt vinyl for og bag. Ekstremt blødt at gå og stå på, men svært at reparere.

Plankegulv

Lagt med fer og not, nemt at vedligeholde (kan fx slibes), men kræver en større operation, når det lægges.

Mosaikparket

Træstave limet på net. Flot løsning, men kræver overfladebehandling. Det største minus er, at det er meget fugtfølsomt, og derfor måske ikke det oplagte valg til gulvbelægning i dit køkken.

Lamelparket

Hårdt gulv, som ikke kan tåle vand i ret lang tid ad gangen (taber du noget, skal det tørres grundigt op med det samme!). Nem montering.

Fliser

Flot løsning, men ikke specielt praktisk i et køkken. Det er hårdt at gå på, og alt glas/keramik der tabes på gulvet, smadrer med det samme.

I artiklen, du kan hente på denne side, får du de uddybende forklaringer på gulvbelægninger til køkkenet, og en lang række fordele og ulemper. God læselyst!