Klik køkkenskabet sammen på 1 minut

Slut med skruer, stifter og samlebeslag. Et nyt køkkensystem lover, at du blot kan klikke delene til dit køkkenskab sammen – og samle det ti gange hurtigere, end du plejer. Tror du på det? Vi gik til opgaven med en vis skepsis.

Fer- og notsystemet er en genial nyskabelse ifølge Gør Det Selvs ekspert.

Fer- og notsystemet er en genial nyskabelse ifølge Gør Det Selvs ekspert.

Fræset fer og not og et patenteret låsesystem sikrer, at skabenes dele kan “clickes” sammen. Næsten som vi kender det fra klikgulve. Det var med nogen skepsis, at vi læste Elgigantens lovprisning af Epoq-køkkenskabenes fortræffeligheder.

Første påstand er, at skabene blot skal klikkes sammen, helt uden brug af lim og værktøj. Næste udsagn: Du kan samle ti Epoq Click-skabe på samme tid, som det tager at samle ét traditionelt køkkenskab. Og sidste påstand: at skabets styrke og stabilitet overgår almindelige skabe.

Vi satte en af vores mest erfarne håndværkere på opgaven og bad ham om en hudløst ærlig vurdering.

Det virker!

Vi siger ikke, at vi ikke troede på producentens påstande til at starte med, men mange års erfaring med “nye og smarte” produkter har givet os en naturlig skepsis. Den blev gjort til skamme her. Skabet virker robust og stabilt, og alle samlinger er tætte og nydelige.

Efter en prøvesamling af ét skab, for lige at blive dus med systemet, kunne vi efterfølgende samle et tilsvarende (udpakket) overskab på 40 x 70 cm på ét minut, og selv med ro på tager det højst to.

LÆS MERE: Her finder du flere artikler om køkkenlåger og køkkenskabe.

Sådan klikkes skabet sammen

1. Klar til start. Det udpakkede skab består af to sider, bund og top, en bagklædning, en ophængsliste samt otte dyvler. Hammeren er fundet frem til placering af dyvlerne, men faktisk er det muligt at presse dyvlerne i.

2.Dyvlerne er presset i hullerne i den ene side. Topstykket rejses lodret og klikkes sammen bund eller top med et let pres. Intet kan gøres forkert; det passer bare!

3. Bagklædningen presses ned i rillen til den hæfter både i siden og i bundstykket. Klik, og den er fastgjort!

4. Pres ophængslisten ned i de to dyvler i de forborede huller i siden.

5. Pres bundstykket på plads Bundstykket er identisk med topstykket. Emnerne styres automatisk sammen med et minimum af kræfter.

6. Sidste side presses på plads. Der er sat dyvler i top- og bundstykke samt to dyvler i ophængslisten. Et lille slag med en knyttet hånd, så hænger det hele sammen.

OBS! Denne gør det selv-vejledning er en del af et stort køkkentema. Her kan du hente det 18 sider lange tema.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Køkkenskabe