Nyt køkken

STORT TEMA: Få helt styr på dit nye køkken i vores 18 sider lange køkkentema. Du kan bl.a. læse om, hvordan du indretter køkkenet optimalt, og hvordan du får ekstra opbevaringsplads.

Før du går i gang med projekt “Nyt køkken”, skal du have styr på nogle ting. De vigtigste er:

Hvad vil du med køkkenet? Skal det indgå som en del af stuen, så familien bruger det som samlingspunkt? Skal det bruges af flere på samme tid? Og hvis I lever af takeaway og færdigretter – hvorfor så investere i et nyt køkken? Hvorfor ikke nøjes med en mikrobølgeovn og et køleskab med ismaskine?

Skal hele familien deltage? Er der kun én, som laver mad, er det naturligvis den, køkkenet skal indrettes efter. Men skal flere deltage, skal der også tages hensyn til dem. Tænk over en arbejdsplads til børnene, hvor de kan nå. Noget at stå på er et must, hvis der ikke er plads til et lavere arbejdsbord.

Hvor mange penge har du til projektet? Kan du benytte de bestående el-, vand- og afløbsinstallationer? Beholder du de hårde hvidevarer? Læg et endeligt budget, når du ved, hvordan køkkenet skal indrettes, og læg så 15-20 % oveni til uforudsete udgifter.

Hent vores 18 sider lange køkkentema og få styr på dit nye køkken

I vores store køkkentema viser vi, hvordan du får mest muligt ud af dit nye køkken. Du kan læse om:

 • Optimal indretning: De fem køkkenzoner
  Når du skal planlægge dit nye køkken, kan det være smart at dele det i zoner. Det sikrer den bedst mulige indretning – og at du får tænkt alle detaljer med, så arbejdet i det daglige bliver nemt og effektivt.

 • Smart kliksystem
  Et nyt køkkensystem lover, at du blot kan klikke delene til dit køkkenskab sammen – og samle det ti gange hurtigere, end du plejer.

 • Masser af bordplads
  Man kan ikke få for meget bordplads i et køkken. Så her bygger vi et langt køkken, hvor der er over fem meter bordplade. Det kræver præcision i opbygningen af elementerne, som skal stå snorlige. Det kommer de til med vores vejledning.

 • Helt lige overskabe
  Når du skal hænge overskabe op, mangler du en tredje hånd, som kan holde skabet på plads, mens du håndterer skruemaskine og skruer. Den tredje hånd kan du selv lave. Vi viser dig hvordan.

 • Ekstra opbevaring
  De fleste kan bruge mere plads i køkkenet. Her kan du se, hvor der gemmer sig skjulte og uudnyttede kvadratmeter i køkkenet.