Nem krydderihylde af billige trærester

Smid ikke dine træstumper og olierester ud. De kan altid bruges til noget. Vi gemte resten af pladen til køkkenbordet og lavede den om til en praktisk krydderihylde.

Krydderihylde - Byg af dine rester

Sidehylden kan fx bruges til madolie eller en notesbog med opskrifter.

Sådan samles hylden

Det er vigtigt, at dine træstumper er tykke nok til, at både glas og ophængsbeslag kan fræses ind i træet. Derfor er resten af den massive plade til køkkenbordet perfekt.

Hylden kan skaleres op og ned efter behov, og det er bunden på glassene, der afgør, hvor bred hylden minimum skal være. Hullerne til krydderiglassene skal være 2 mm bredere end bunden på glassene. Du skal også regne med 15 mm træ eller mere fra hullet og ud til kanten af hylden.

Læs også: Fleksibel knagerække til entréen

1. Mærk op, hvor glassene skal være. Mærkerne svarer til centrum af glassenes placering. Sætter du først en stribe malertape på, slipper du for at fjerne stregen bagefter.

2. De afsatte mål overføres til træet ved at presse en syl gennem malertapen.

3. Bor ud til glassene med et forstnerbor. Hullerne skal være 2 mm bredere end glassene og mindst 2 mm dybe. Vær meget omhyggelig med at bore lige, og sørg for, at alle hullerne bliver lige dybe. Det gøres nemmest med en søjleboremaskine/borestander, men det kan også klares med en almindelig boremaskine.

4. Bor ud til ophængsbeslagene. Beslaget her har en diameter på 20 mm.

5. Ophængsbeslagene bankes i med en hammer og med en slagklods imellem. Sørg for at vende beslaget rigtigt første gang, da det kan være svært at få ud igen.

6. Lim delene sammen. Bordpladestumpen er så tyk, og limfladen derfor så stor, at det sagtens kan holde kun med lim.

7. Tving delene sammen, så de holdes på plads, mens limen tørrer.

8. Hylden olieres eller lakeres, når den er bygget færdig. Olien her er en rest, fra da bordpladen blev udskiftet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Køkken