1. Akrylfugemasse
Nok den mest anvendte fugemasse, i hvert fald i forbindelse med malerarbejde. Den lukker nemt og effektivt småsprækker, og bruger du kun lidt ad gangen, holder resten sig længe. Den er dog ikke så elastisk, at den kan bruges til brede sprækker, og den sikrer ingen tæthed. Til gengæld er den langt billigere end sine mere specialiserede fætre.
Du skal dog generelt undgå at købe de allerbilligste udgaver, der typisk langes over disken til en tier. De er ofte så ringe, at de giver dig problemer allerede i selve fugningen. Mærkevarerne koster typisk kun en tier mere og fungerer langt bedre.
Fugen kan males over, når den er hærdet. Uden maling gulner den og samler støv og snavs.
2. Byggefuge
En af de mest alsidige fugemasser. Den kan bruges inde og ude og kan fint erstatte akrylfugen (prisen bliver højere, og holdbarheden i åbnet patron kortere).
Fugemassen er meget elastisk og klæber til stort set alle overflader. Den kan bruges til at forsegle overgange mellem forskellige materialer, fx mellem en metalsålbænk og træ eller murværk. Fugen kan males over, når den er hærdet.
Byggefugen hærder, så den ikke kan pilles i stykker af fugle eller andre pilfingre. I praksis giver det den færdige fuge en meget lang holdbarhed.
3. Vådrumsfuge
Fugemasser til vådrum er typisk silikonebaserede. I vådzoner som fx brusenicher er det et krav.
Vådrumsfuger kan, i modsætning til mange andre fugemasser, tåle at være våde konstant. Fugen kan til gengæld ikke males over.
Vådrumssilikone er ikke længere ensbetydende med stinkende og ætsende, eddikesyreholdige fugemasser. Der udvikles massivt på området, og du kan i dag få vandbaseret vådrumsfuge.