Du kan behandle den rå betonoverflade med olie eller lak. Begge dele vil gøre overfladen en smule mørkere som her på billedet.

Du kan behandle den rå betonoverflade med olie eller lak. Begge dele vil gøre overfladen en smule mørkere som her på billedet.

Sæt kulør på betonen

Inden du blander betonen op med vand, kan du tilsætte farvepigment og røre det godt sammen. Så kan du støbe dine produkter i et utal af farver. Når betonen er tilsat farve, er det blot at tilsætte vand og støbe som sædvanligt. Prøv dig lidt frem med forskellige blandingsforhold, inden du støber, så du rammer den ønskede farve. Det er ærgerligt, hvis den bliver for mørk eller for lys.

Her kan du læse meget mere om, hvordan du arbejder med farvet beton: Beton i FARVER

Beskyt den rå betonoverflade

Har nogen lagt et æbleskrog eller en sandwich på en betonplade, vil du kunne se det altid. Medmindre du imprægnerer overfladen. Du kan bruge en spritbaseret gulvlak og rulle pladen over et par gange, eller du kan tage en klud og gnide silikoneolie ind i pladen.

Der går en del til, da betonen suger kraftigt. Begge dele vil gøre overfladen en smule mørkere (som på farvestriben øverst på siden), til gengæld får den aldrig pletter, som du ikke kan vaske af.

BESKYT DEN RÅ BETON:
Lak påføres bedst med en rulle.
Olie påføres med klud

STØB I BETON: Eksklusivt køkkenbord til discountpris Rustik plantekasse til haven Rå bænk i beton