Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

SÅDAN! Undgå 3 typiske gipsfejl

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det er ret nemt at opsætte gipsplader, men der findes tre faldgruber, du skal undgå. Det er fejl, som vil ødelægge resultatet af dit hårde arbejde. Du kender måske den med at skrue for dybt, men ved du, hvad du ellers skal passe på for ikke at fejle fælt?

3 typiske gipsfejl

1. Fejl: Du skruer skruen for langt ind

Gipspladeskruen er designet, så den kan holde fast på gipsplader ved at holde på kartonen på pladens forside. Problemet opstår, hvis du skruer skruen så langt ind, at skruehovedet bryder igennem kartonen. Så holder skruen kun fast i den porøse gips, og så er det kun et spørgsmål om tid, før pladen løsner sig.

Sådan gør du det rigtigt:

3 typiske gipsfejl: Du skruer skruen for langt ind

Skru skruen forsigtigt ind, så hovedet kun netop skubber kartonen 1-2 mm ind. Så er hovedet undersænket tilstrækkeligt til, at det kan spartles over, og skruen holder fast på pladen.

Brug en gipsbit, der sikrer, at skruen lander, præcis hvor den skal, eller en gipsskruemaskine, som er den allerhurtigste løsning.

2. Fejl: Du skruer for tidligt

Hvis du sætter første gipsplade fast med alle skruer, også i den kant, næste gipsplade i samme lag skal støde op til, kan det gå galt. Du risikerer, at skruerne i næste plade ikke trækker pladen ind til væggen. I stedet vil plade nummer to blive skubbet ud, når du sætter skruerne i. I værste fald knækker pladen.

Sådan gør du det rigtigt:

3 typiske gipsfejl: Du skruer for tidligt

Vent med at skrue i første plades kant, indtil næste plade er monteret. Du skal altså først sætte skruer i kanten af plade nr. 2, dernæst i kanten af plade nr. 1.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Gipshejs til under 200 kroner

3. fejl: Du undlader at forskyde samlingerne mellem to lag gips

Når du sætter to lag gips uden på hinanden, får du en stærk væg eller et stærkt loft. Men hvis du starter med en hel plade i både første og andet lag, ender samlingerne mellem pladerne samme sted i begge lag, og så opnår du ikke den maksimale styrke, og du risikerer, at det revner.

Sådan gør du det rigtigt:

3 typiske gipsfejl: Du undlader at forskyde samlingerne mellem to lag gips

Forskyd samlingerne ved at afkorte den første plade i andet lag gips. Start lag nummer to med en halv plade som på fotoet her (skruen i første lag sidder midt på pladen). Så er alle samlinger forskudt, og styrken i din væg eller dit loft bliver langt større.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage