Opsætning af gipsplader

Opsætning af gipsplader: Gipspladen skal håndteres og opsættes helt anderledes end fx træ. Her kan du se, hvordan du gør.

LÆS OGSÅ: Gipsskruemaskinen gør arbejdet nemmere

TIPS TIL OPSÆTNING AF GIPSPLADER: EKSTRA STYRKE

To lag gips har naturligvis mere styrke end ét lag. Og med de smarte plugs, der efterhånden findes på markedet, kan du hænge relativt tunge ting op på ren gips.

Men hvis du skifter det inderste lag gips ud med en krydsfinerplade, får du endnu flere muligheder. Billeder og lette reoler kan du skrue direkte op – helt uden plugs.

Meget tunge ting, fx fladskærmen og den tunge bogreol, har brug for en plug, der griber fat på bagsiden af krydsfineren, men så hænger de til gengæld også urokkelig fast.

LÆS OGSÅ: Gipsplader: Vælg den rigtige gipsplade

VIGTIGT VED OPSÆTNING AF GIPSPLADER!

I en væg med almindelige gipskartonplader skal skruerne sidde i korrekt dybde hver gang, ellers holder de ikke pladerne godt nok på plads.

Gipsskruens hoved skal så langt ned, at du kan spartle hen over det, men det må aldrig gå så dybt, at det bryder igennem kartonen på gipspladens yderside. Sker det, holder skruen ingenting, og du er nødt til at sætte en ny skrue fast tæt på stedet.

LÆS OGSÅ: Hvad er gips?