Sådan bruger du pudsemørtel

Pudsemørtel går igen i mange gør det selv-projekter - både indendørs og udendørs. Se hvilken type pudsemørtel du skal vælge til dit næste projekt.

Pudsemørtel: Pudsemørtel findes i et hav af varianter og kan anvendes til mange formål fx pudsning, fugning og støbning.

Pudsemørtel findes i et hav af varianter og kan anvendes til mange formål fx pudsning, fugning og støbning.

Pudsemørtel bruges blandt andet, når du skal pudse vægge og støbe fundamenter. Pudsemørtel er til gengæld ikke egnet til at mure med.

Mørtlen skal blandes op med vand og cement (der findes dog undtagelser). Blandingsforholdet afhænger af kalkindholdet i pudsemørtlen, og af hvor den skal bruges. Der stilles for eksempel større krav til pudsens styrke på udvendige vægge end på indvendige vægge.

Pudsemørtel findes både som 3,5 %, 5,1 % og 9,0 % og kaldes af nogle producenter også for strandsandmørtel. Det kan købes i sække på 25 kg, men det kan også leveres i bigbags eller i løs vægt, afhængig af opgavens størrelse.

Pudsemørtel indendørs

Pudsemørtel til indendørs brug anvendes til pudsning og reparationer af blandt andet murværk og stenholdige overflader. Den kan også bruges til fugning af murværk. Kornene er typisk 0-2 mm, hvilket giver en meget fin overflade og en flot slutresultat.

Pudsemørtel udendørs

Pudsemørtel til udendørs brug, anvendes til pudsning, fugning og pudsreparationer på udvendigt murværk.

Derfor er slidstyrken ofte højere end ved en pudsemørtel, som ikke udsættes for vind og vejr. Pudsemørtel til udendørs brug kan typisk påføres i lag på cirka 10-12 mm ad gangen, og så kan den faktisk også bruges indendørs. Kornene er også 0-2 mm.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige mørtel

Pudsemørtel udendørs: Pudsemørtel udendørs: Pudsemørtel til udendørs brug skal være slidstærk, da den udsættes for vind og vejr.

Pudsemørtel til udendørs brug skal være slidstærk, da den udsættes for vind og vejr.

Færdigblandet pudsemørtel

Færdigblandet mørtel fylder mere og mere på byggemarkedernes hylder – og med god grund. Du skal kun tilsætte vand og slipper dermed for at spekulere over, hvor meget mørtel, du skal tilsætte.

Både udendørs- og indendørs pudsemørtel findes som færdigblandede produkter. Det er nemt og bekvemmeligt – særligt ved mindre opgaver. Skal du pudse en hel facade, er det dog billigere at få leveret mørtel og cement hver for sig.

Færdigblandet pudsemørtel: Byggemarkedets hylder bugner af færdigblandet pudsemørtel - både til udendørs og indendørs brug.

Byggemarkedets hylder bugner af færdigblandet pudsemørtel - både til udendørs og indendørs brug.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Materialer