Varmefordeler til brændeovn

Få et bedre indeklima og spar på udgifterne til varmen med en varmefordeler til brændeovn.

Vi har monteret og testet en varmefordeler til brændeovn, der fordeler varmen til hele huset. Systemet er billigt og effektivt og kan installeres på en weekend.

Varmefordeler til brændeovn testet

Har du brændeovn, kender du sikkert problemet med, at der på kort tid kan blive nærmest tropisk varmt i rummet med brændeovnen, mens der i boligens øvrige rum føles hundekoldt. Men det kan du råde bod på med et rørsystem (en såkaldt varmefordeler), der suger varmen fra rummet med brændeovnen og fordeler den jævnt ud i husets øvrige rum.

Vi har monteret og testet en varmefordeler til brændeovn. Varmeanlægget er fra Fresh Ventilation, og man kan selv sætte systemet op.

Dog skal en autoriseret el-installatør tilslutte strømmen til de elektriske dele, ventilator, termostat og hastighedsstyring, da anlægget styres af en termostat og en hastighedsstyring.

Effektiv varmefordeler til brændeovn

Alle komponenter til varmefordeleren er fremstillet af varmgalvaniseret stålplade, der ikke ruster. Vi har brugt rør med en diameter på 160 mm. Jo større dimension du anvender, desto mere effektivt og støjsvagt bliver anlægget.

Det er meget enkelt at samle anlægget, da alle samleled er forsynet med gummipakninger, så rørene slutter helt tæt, når de er presset sammen.

Det ideelle og mest problemfri sted at montere en varmefordeler til brændeovn er på et loftsrum. Det kan også lade sig gøre i et hus med udnyttet første sal. Her kan rørene føres frem i skunkrum og på loftet over hanebånd.

Tjen udgiften ind på få år

Vi testede varmefordeleren til brændeovn over en vinter med perioder med hård frost. Anlægget fungerede over al forventning.

Brændeovnen er blevet tændt om morgenen, og samtidig er varmefordeleren til brændeovn åbnet på fuld hastighed. Efter en halv time er varmen fordelt i hele huset.

Det var ikke nødvendigt at tænde husets oliefyr hele vinteren.

Anlægsudgifter på 3000-5000 kroner vil derfor være tjent ind på ganske få år, hvis besparelsen på olie beholdes.

Hent byggevejledning til en varmefodeler

En varmefordeler til brændeovn er en genial tilføjelse til huset, og en overkommelig opgave for en selvbygger.

Hent og læs Gør Det Selvs test og vejledning til montering af varmefordeler til brændeovn. Du får en grundig beskrivelse af projektet og masser af nyttige tips, der giver dig varme i hele huset og færre energiudgifter.