Varmepumpeskjul

En varmepumpe er en god varmekilde, men den pynter ikke ligefrem på husets væg. Her viser vi, hvordan du gemmer skrumlet af vejen med et flot varmepumpeskjul.

Der findes færdige varmepumpeskjulere på markedet, men det kan godt betale sig at bygge en selv. Det er billigere, og så kan du skræddersy den præcist efter de mål, der passer dig. Størrelsen på den del af varmepumpen, der sidder ude, kan nemlig variere en del, alt efter fabrikat. Prisen på skjulet her er ca. 850 kr.

LÆS OGSÅ: Byg en billig varmepumpeskjuler for kun 300 kr.

Når du bygger en varmepumpeskjuler, er det vigtigt, at den ikke er placeret helt op ad varmepumpen. Der skal min. være 10 centimeters afstand til pumpen på alle sider, og konstruktionen skal være “luftig”, så der er god ventilation.

Vores bud på en varmepumpeskjuler er helt enkel og består af tre rammer og et tag. Rammerne har alle et fletværk af lister med store huller imellem, som sikrer en god luftcirkulation.

Varmepumpeskjuler fra A-Z

I artiklen, som du kan hente her på siden, får du en komplet byggevejledning til, hvordan du bygger varmepumpeskjuleren. Vi viser, trin for trin, hvordan du:

  • bygger rammerne
  • laver fletværket
  • monterer taget på rammerne.