Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Varmepumpe

En varmepumpe kan være en god investering, hvis du vil spare på dit energiforbrug. På disse sider kan du læse mere om fordele og ulemper ved varmepumper

Varmepumpe - Halvér din varmeregning!

Det kan være dyrt at holde varmen hjemme eller i sommerhuset. Olie og el koster kassen. Men der er en billigere udvej: VARMEPUMPEN. Med den får du effektiv og behagelig varme året rundt til en langt lavere pris.

En varmepumpe er det perfekte valg, hvis du vil sænke beløbet på din varmeregning. I hvert fald hvis du i dag får varmen ved hjælp af el eller olie – eller hvis du skal have varmet et ellers uopvarmet sommerhus op. For selv om varmepumpen også er drevet af elektricitet, så kan den udnytte elektriciteten langt mere effektivt.

Varmepumpen laver kulde til varme

Varmepumpen kan noget, som giver den nærmest magiske evner: Den kan lave kulde til varme. Eller rettere: Den kan udnytte forskellen mellem kulde og varme til at lave ekstra varme. Og den teknik gør, at den kun skal bruge en ganske lille smule strøm til at drive pumpen. De mest effektive varmepumper afgiver fire gange mere energi, end de forbruger.

Træf det rette valg når du køber varmepumpe

De seneste år er der kommet et væld af luft til luft-varmepumper på markedet. Men ikke alle er lige gode. Da pumperne for alvor startede deres indtog, pralede mange producenter med en høj effektivitet. Desværre viste det sig, at effektiviteten var målt ved 7°C, og som bekendt kan der blive en hel del koldere på vores breddegrader, og ved minusgrader var mange af de første varmepumper ikke imponerende effektive.

Målingerne er blevet mere realistiske, men du skal stadig se dig for, inden du handler. Og du skal overveje, hvad du skal supplere med, for luft til luft-varmepumpen varmer kun luften op i dit hus. Det varme vand og varmen i radiatorer skal du have et andet sted fra.

Varmepumpeskjuler - gør det selv

Man kan sige meget godt om varmepumpen, men køn er den ikke at have hængende på huset. En ægte gør det selv-mand bygger selvfølgelig selv sin varmepumpeskjuler. I den her artikel får du en udførlig byggevejledning til, hvordan du kan selv kan bygge et skjul til varmepumpen: Byg en varmepumpeskjuler.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage