Byggevejledning
Let
Svær
Varmepumpeskjuler: Sådan bygger du et varmepumpeskjul

En varmepumpe er ikke for køn at se på. Vi viser dig, hvordan du bygger en varmepumpeskjuler selv.

En varmepumpe kan være en god varmekilde, men den pynter ikke ligefrem på husets væg. Du kan selv bygge en varmepumpeskjuler af træ ganske billigt. Hvis du maler varmepumpeskjuleren i samme farve som huset, bliver din varmepumpe ikke nær så iøjnefaldende.

Varmepumpeskjuler gør det selv

Det er let selv at bygge en skjuler til en varmepumpe. Men det kræver præcision at save ud til trælisterne, der sidder på skrå i kassens sider.

Det er også vigtigt at varmepumpeskjuleren har en åben konstruktion, fordi en luftvarmepumpe skal kunne tage luft ind og komme af med den varme, der udvikles.

Husk detaljerne på din skjuler til varmepumpen

Du skal også tjekke, hvordan konstruktionen kan tilpasses de aktuelle forhold. Det kan fx være nødvendigt at tage højde for rør mellem pumpe og hus, når varmepumpeskjuleren skal monteres.

Komplet byggevejledning: Varmepumpeskjuler gør det selv

Her kan du hente en artikel med en komplet byggevejledning til, hvordan du selv bygger en gør det selv-varmepumpeskjuler.

I trin for trin vejledningen kan du blandt andet se, hvordan du saver listerne ud, samler rammen, skruer lister og tag på – og til sidst monterer den færdige varmepumpeskjuler på din varmepumpe.

Du kan også finde masser af gode tips til, hvordan du måler op, hvilket værktøj du skal bruge og hvordan du maler skjulet til din varmepumpe.

Prisen for materialerne til gør det selv-varmepumpeskjuleren af træ er cirka 300 kroner.