3-2-1: Sådan renser du effektivt dine havefliser

Alger, snavs og flisepest gør livet surt for husejere med fliseterrasse. Men der findes en effektiv metode til rensning af fliser, der fjerner det hele – uden at beskadige dine havefliser.

Rensning af fliser

Rensning af fliser: Se hvordan du fjerner alger, snavs og flisepest fra dine havefliser.

Det er primært to skurke, der skæmmer dine havefliser af beton og lægger en dæmper på begejstringen, når sommeren skal nydes på din fliseterrasse:

ALGER, de grønbrune og glatte belægninger, der særligt stortrives på de skyggefulde områder af din fliseterrasse, fx på nordsiden af huset.

LÆS OGSÅ: 4 trin: Slip af med alger på murværk

FLISEPEST, der egentlig er en art lav og viser sig som hvide eller grå pletter på havefliser. Flisepest optræder både i sol og skygge.

SE OGSÅ: Nyt liv til din træterrasse.

Rensning af fliser: 3 metoder fjerner ALGER:

  1. Knofedt til rensning af fliser – Godt gammeldags knofedt er en god og miljøvenlig metode til rensning af fliser. Jævnlig rengøring med vand og kost fjerner snavs, alger og mos. Alternativt kan du slibe algerne væk: Strø fugesand ud over fliserne og fej sandet godt rundt. Det tager tid, men samtidig får du fyldt fugerne op med frisk sand.
  2. Kemi til rensning af fliser – Kemiske algefjernere kan hjælpe med at løsne algerne, der efterfølgende kan skylles væk. Der findes adskillige på hylderne i byggemarkedet - sørg for at vælge en miljøgodkendt algefjerner.
  3. Højtryksspuler til rensning af fliser – den kraftige vandstråle fra en højtryksspuler fjerner effektivt algerne. Men gør det forsigtigt! For højt tryk kan skade overfladen, da det simpelthen spuler lidt af betonen væk. Det gør flisernes overflade mere ru og derfor mere modtagelige for alger og snavs.

LÆS OGSÅ: Terrassevasker til højtryksrenseren

2 metoder fjerner FLISEPEST på din fliseterrasse:

  1. Kemi og knofedt til rensning af fliser – De mange typer kemisk fliserens virker stort set ens – og ganske effektivt på flisepesten. Fliserens skal virke noget tid, hvorefter flisepesten skrubbes af med en kost eller børste.
  2. Brun sæbe til rensning af fliser – det klassiske husråd om brun sæbe mod flisepest holder stadig – delvist. Fremgangmåden er som med fliserens, men den brune sæbe kræver væsentlig mere knofedt for at virke effektivt.

LÆS OGSÅ: Elektrisk fugerenser er suveræn til rensning af terrassefuger

1 metode fjerner ALT SNAVSET på din fliseterrasse:

Er din fliseterrasse angrebet af både alger OG flisepest findes der en metode, der effektivt gør dine havefliser helt rene. Metoden er overraskende nem, du kan helt undgå at bruge kemi på din fliseterrasse, og samtidig bekæmpe både alger, flisepest og ganske almindeligt snavs på en gang.

Løsningen er at påmontere et særligt mundstykke – en såkaldt terrassevasker eller Patio Cleaner – på en højtryksspuler.

Rensning af fliser: En terrassevasker monteret på højtryksspuleren er effektiv mod både alger og flisepest.

En terrassevasker monteret på højtryksspuleren er effektiv mod både alger og flisepest.

Højtryksspulerens vandstråle er så kraftig, at den kan beskadige selve flisen. Terrassevaskeren har roterende dyser, der fordeler højtryksstrålen over et større område og således skåner overfladen på dine havefliser.

Terrassevaskeren renser også fugerne mellem dine havefliser, så det er ofte en god idé at fylde efter med nyt fugesand. Når det er gjort, er din fliseterrasse til gengæld så flot som ny.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge fugesand!

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Fliseterrasse