Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3-2-1: Sådan renser du effektivt dine havefliser

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Alger, snavs og flisepest gør livet surt for husejere med fliseterrasse. Men der findes en effektiv metode til rensning af fliser, der fjerner det hele – uden at beskadige dine havefliser.

Rensning af fliser: Fliseterrassen bliver så flot som ny efter rensningen.

Rensning af fliser: Fliseterrassen bliver så flot som ny efter rensningen.

Det er primært to skurke, der skæmmer dine havefliser af beton og lægger en dæmper på begejstringen, når sommeren skal nydes på din fliseterrasse:

ALGER, de grønbrune og glatte belægninger, der særligt stortrives på de skyggefulde områder af din fliseterrasse, fx på nordsiden af huset.

FLISEPEST, der egentlig er en art lav og viser sig som hvide eller grå pletter på havefliser. Flisepest optræder både i sol og skygge.

SE OGSÅ: Nyt liv til din træterrasse.

Rensning af fliser: 3 metoder fjerner ALGER:

 1. Knofedt til rensning af fliser – Godt gammeldags knofedt er en god og miljøvenlig metode til rensning af fliser. Jævnlig rengøring med vand og kost fjerner snavs, alger og mos. Alternativt kan du slibe algerne væk: Strø fugesand ud over fliserne og fej sandet godt rundt. Det tager tid, men samtidig får du fyldt fugerne op med frisk sand.
 2. Kemi til rensning af fliser – Kemiske algefjernere kan hjælpe med at løsne algerne, der efterfølgende kan skylles væk. Der findes adskillige på hylderne i byggemarkedet - sørg for at vælge en miljøgodkendt algefjerner.
 3. Højtryksspuler til rensning af fliser – den kraftige vandstråle fra en højtryksspuler fjerner effektivt algerne. Men gør det forsigtigt! For højt tryk kan skade overfladen, da det simpelthen spuler lidt af betonen væk. Det gør flisernes overflade mere ru og derfor mere modtagelige for alger og snavs.

LÆS OGSÅ: Terrassevasker til højtryksrenseren

2 metoder fjerner FLISEPEST på din fliseterrasse:

 1. Kemi og knofedt til rensning af fliser – De mange typer kemisk fliserens virker stort set ens – og ganske effektivt på flisepesten. Fliserens skal virke noget tid, hvorefter flisepesten skrubbes af med en kost eller børste.
 2. Brun sæbe til rensning af fliser – det klassiske husråd om brun sæbe mod flisepest holder stadig – delvist. Fremgangmåden er som med fliserens, men den brune sæbe kræver væsentlig mere knofedt for at virke effektivt.

LÆS OGSÅ: Elektrisk fugerenser er suveræn til rensning af terrassefuger

1 metode fjerner ALT SNAVSET på din fliseterrasse:

Er din fliseterrasse angrebet af både alger OG flisepest findes der en metode, der effektivt gør dine havefliser helt rene. Metoden er overraskende nem, du kan helt undgå at bruge kemi på din fliseterrasse, og samtidig bekæmpe både alger, flisepest og ganske almindeligt snavs på en gang.

Løsningen er at påmontere et særligt mundstykke – en såkaldt terrassevasker eller Patio Cleaner – på en højtryksspuler.

Rensning af fliser: En terrassevasker monteret på højtryksspuleren er effektiv mod både alger og flisepest.

Rensning af fliser: En terrassevasker monteret på højtryksspuleren er effektiv mod både alger og flisepest.

Højtryksspulerens vandstråle er så kraftig, at den kan beskadige selve flisen. Terrassevaskeren har roterende dyser, der fordeler højtryksstrålen over et større område og således skåner overfladen på dine havefliser.

Terrassevaskeren renser også fugerne mellem dine havefliser, så det er ofte en god idé at fylde efter med nyt fugesand. Når det er gjort, er din fliseterrasse til gengæld så flot som ny.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge fugesand!

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Artikel: 3-2-1: Sådan renser du effektivt dine havefliser
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage