Sådan tilpasses gipsplader til et skævt loft

VIDEO: De fleste lofter er en lille smule skæve. Og det er du nødt til at kompensere for, når du skal beklæde en væg med gips. Se her, hvordan måler op.

Når han skal kompensere for skævheder i loftet, bruger han en tømmervinkel. Han lader den korte side af vinklen flugte med murstensvæggen. Så ses det tydeligt, hvor skævt loftet er.

Der sættes en streg inde ved væggen, hvor skævheden er størst. Derefter måler tømreren afstanden til loftet, som er 12 mm.Der, hvor tungen af vinklen rammer loftet, måler fagmanden nu højden fra gulv til loft. Den er 244,3 cm. Nu har vi de to mål, som gipspladen skal kortes af i.

Gipspladen, vi benytter her, er 250 cm. I den ene side skal den være 244,3 cm mens der i den anden side skal lægges de 12 mm til. Med en stump lige gips forbindes de to punkter, og der slås en streg.

Med en hobbykniv skæres der i opstregningen, og den overskydende gips brækkes af. Mens pladen stadig ligger på arbejdsbukken, affases kanten. Pladen løftes på plads, og som det ses, passer den nu perfekt til det skæve loft.

LÆS OGSÅ:
Gipshejs til under 200 kroner
Korrekt opsætning af gipsloft - sådan!

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Gipsvæg