Smart system til buede skillevægge

Med et fleksibelt skinnesystem kan du forme skillevæggen i bløde buer. Når skinnerne først er monteret til gulv og lagt, bygger du bare videre med stålprofiler og gips.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 dag
Pris
300 kr./m²

Pladerne skrues i metalskelettet. Der skal være ca. 10 cm mellem skruerne.

Intro

I mange år har Knauf produceret byggematerialer, blandt andet helt almindelige, lige byggeskeletter til gipsvægge. Men en væg behøver ikke være lige. Derfor har Knauf lavet et system til dem, der vil indrette alternative rum. Det fleksible skinnesystem lader dig selv bestemme formen på dine vægge.

Redaktionen anbefaler: Skillevæg med indbyggede reoler

Når skinnen er lagt og fikseret til gulvet, monteres stållægterne, som gipspladerne skrues på. Præcis som du kender det fra almindelige gipsvægge.

LÆS OGSÅ: Hvad er gips?

En standard-gipsplade kan godt bøjes, men Knauf producerer også gipsplader, kaldet Reno Boards, der er særligt udviklet til nemt at blive buet og formet.

Her viser vi dig, hvordan du bygger en skillevæg med systemet fra Knauf.

Vejledning

01
Sådan bygger du gipsvæggen 8 Trin

Den buede gipsvæg består af det fleksible skelet, kaldet SK Flex-skinner, og pladerne, der fugtes og bøjes på plads.

Når du bøjer gipsplader, almindelige eller Reno Boards, er det vigtigt, at du går forsigtigt til værks, så pladerne ikke knækker. Det er lettest at bøje pladerne, når de er blødgjorte, da det gør dem mere fleksible. Du kan bøje dem efter en skabelon, eller du kan montere dem direkte på skelettet.

1

Tegn væggen op på gulvet. Start med at planlægge, hvor du vil have din væg monteret. Tegn en tydelig streg på gulvet, så du let kan montere skinnen bagefter.

2

Læg skinnen ud. Når linjen er tegnet op, lægges skinnen ud på gulvet efter stregen.

3

Klips skinnen sammen. Hele skinnen bliver solid og stabil, når bøjningerne fikseres med en fiksertang, et værktøj, som kan købes i byggemarkedet.

4

Skru metalskinnen fast. Her skruer vi direkte ned i et trægulv med almindelige træskruer. Metalprofilen kan også limes fast med en stærk montagelim.

5

Mål op i loftet. Brug en lodsnor, så skinnen i loftet bliver monteret præcis over den i gulvet.

6

Fastgør skinnen i loftet. Den skinne, der skal sættes fast i loftet, samles på gulvet og fikseres sammen med den anden, så den får samme bøjning. Skru den fast i loftet.

7

Montér pladerne. Gipspladerne fugtes på begge sider med en våd malerrulle. Lad vandet trække ind i pladerne i en halv times tid, inden du bøjer dem. De bøjede plader skrues direkte fast i metalskelettet med en afstand på ca. 10 cm mellem skruerne.

8

Beskyt hjørnerne. For at beskytte pladerne skrues der gipshjørner på.

Materialer

  • SK Flex-skinne fra Knauf
  • Stålbjælker
  • Gipsplader (almindelige 13 mm plader eller Reno Board fra Knauf. Vi bruger Reno Boards)
  • Gipshjørner

Tidsforbrug

En dags tid + tid til spartling.

Pris

Ca 300 pr m².

Sværhedsgrad

Det er ikke specielt svært at bygge en buet gipsvæg. At bøje pladerne kræver måske et forsøg eller to.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...